Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život s nasilnikom

Potresna ispovijest: 'Podigao me u zrak i rekao: Sad ćeš vidjeti kako ti lomim kost po kost'

Nasilje u obitelji
Dubravka Petric/PIXSELL
22.09.2023.
u 08:31

Njezin bivši partner pobjegao je u Njemačku gdje je, nakon šest godina, uhvaćen na temelju tjeralice. Čeka izručenje Hrvatskoj te će potom početi suđenje

Zagrepčanka je, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, podijelila svoje potresno iskustvo života s nasilnikom. S njim se osam godina živjela u izvanbračnoj zajednici te su dobili dva sina. 

"Sve je počelo 20 dana nakon što mi je otac umro. Tad me počeo naguravati, udario me čelom u čelo i uvjeravao da sam sama naletjela. Zvao me kurvom, došao bi s posla i pred djecom se derao: 'Kurvo, što si kuhala'. Počelo je s verbalnim i financijskim nasiljem, oduzeo mi je karticu, a novce je trošio na sebe. Za djecu i hranu davao je sitniš te bih mu morala svaki put priložiti račune i dati ostatak. Prvi put me istukao kad smo došli njegovoj mami u Srbiju. Izašli smo iz auta i stali pred zgradu, kad me počeo tući dok sam dijete držala u rukama. To je vidjela žena s trećeg kata i sišla dolje s bejzbol-palicom da me spasi. Pobjegao je mami, a ta me žena s dvoje djece primila u kuću. Nakon toga je došla svekrva i tražila da se vratim. Morala sam, nisam imala novca kod sebe i ne bih se s djecom mogla vratiti preko granice", kazala je za 24sata

VEZANI ČLANCI:

Nedugo nakon povratka u Hrvatsku, ispričala je da je zaspao na kauču te ga je probudila da se prebaci u krevet. "Tad me podigao u zrak i rekao mi: 'Sad ćeš vidjeti kako ti lomim kost po kost. Slomio mi je desno rame i na lijevoj ruci lakat. To je takva bol da ne možete zamisliti, čujete krc u mozgu, potom me bacio na pod, udarila sam gornjim dijelom glave. Gurao mi je i palčeve u oči i govorio: 'Oči ću ti nagurati u čeljust'. To je bila takva neizdrživa bol. Zatim se okrenuo popiti vode i pogledao me i zavapio: 'Jao, pocrnilo ti je oko'. Bilo mu je bitno da se masnice ne vide. Ujutro sam zvala prijateljicu da me vodi na Traumu. Rekla mi je da ne kažem da me istukao da mi socijalna ne uzme djecu", kazala je te otkrila da je liječnicima rekla da je pala niz stepenice. 

Svekrva joj je uskoro, također, prijetila da ne smije ispričati pozadinu svojih ozljeda, a suprug je prijavio da je pokušala suicid pa ju je Hitna pomoć odvela u Kliniku za psihijatriju "Vrapče". Sredinom veljače 2017. godine, odlučila ga je prijaviti. 

VEZANI ČLANCI:

"Došla sam doma s nekoliko vrećica iz dućana, i tad me tražio račune, jedan je nedostajao. Počeo je dizati kauč na kojemu je bio naš sin. Rekla sam mu: 'Pazi, dijete je tu' i sin je u tom trenu pao. Počela sam se derati na njega. Tad sam dobila šakama u rebra. Ujutro sam vidjela da sin ne može dići rukicu. Odmah sam ga odvela u Klaićevu gdje su mu ustanovili slomljenu ključnu kost. Pitali su ga što je bilo, a on im je rekao da ga je tata bacio s kreveta. Otišla sam i na Hitnu pomoć da mi pregledaju rebra koja mi je slomio i rekla im da me muž istukao. Oni su to prijavili policiji, a prijavila ga je i Klaićeva. Policija ga je potom došla privesti. Drugi dan ga je sudac na Oranicama pustio na slobodu i rekao da je on jedini koji radi i da će troja usta, ako ga zatvori, biti gladna. Potom je dobio zabranu prilaska", rekla nam je Zagrepčanka pa opisala iskaz starijeg sina koji je tada imao šest godina. 

"Ispričao je da ga je tata tukao remenom i da ga je to jako peklo i boljelo. Naveo je i da ga je tata radi jedne čokoladice koju je imao u džepu izudarao nabijajući mu glavom u sjedalicu. Također je rekao da mu je tata govorio: 'Naučit ću te što je i mene moj tata, dok te tučem gledat ćeš me u oči'", ispričala je za 24sata. Njezin bivši partner pobjegao je u Njemačku gdje je, nakon šest godina, uhvaćen na temelju tjeralice. Čeka izručenje Hrvatskoj te će potom početi suđenje. 

VIDEO Slovenski monstrum zaveo bi žene, zatim ih ubio, raskomadao i palio u krušnoj peći: Pao je zbog obične pljačke

Komentara 5

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:08 22.09.2023.

Užas,takve spodobe bi trebale dobit najmanje 20 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja!I naravno bacit ih u samicu!Užas!

JO
JohnM
11:07 22.09.2023.

Jednostavno ne mogu shvatiti majku koja gleda zlostavljanje svoje djece, ali i dalje ostaje uz muža nasilnika. Mogu probaviti, čak i donekle shvatiti one "volim ga", "bila sam mlada", "neće on više" isprike. Svojevoljno si u tome pa ako ti je ok, ok ti je... Ali roditi takvom čovjeku dijete i onda gledati kako to dijete pati?!?! E, to ne mogu shvatiti. Pazi, ona njega budi dok spava na kauču... Čovjeka koji je šestogodišnjem sinu slomio ključnu kost... Trebala ga je probuditi nožem, jbt. Ne, uistinu ne mogu shvatiti majke koje gledaju zlostavljanje svoje djece i ništa ne čine pontom pitanju - takva žena ne može biti majka. Da ne bi bilo zabune, ni muškarac koji bi tako nešto gledao od svoje partnerice ili partnera ne može biti otac. Pravi roditelj mora biti spreman dati svoj život da zaštiti život svog djeteta... Ova je majka jako, jako podbacila

Avatar Kajman
Kajman
10:52 22.09.2023.

Pobornici ratifikacije Istambulske konvencije tvrdili su kako je svrha iste zaštita žena od nasilja, a ne naturanje rodne ideologije. Mi koji smo se protivili tome tvrdili smo suprotno što se je očito pokazalo i te kako točnim. Istambulska konvencija niti malo nije doprinijela zaštiti žena od nasilja, ali je i te kako povećala nasilje LGBTQ?? + zajednice nad onima koji takvo ponašanje smatraju moralno dekadentnim. Dok god svi vi koji se slažete s ovom mojom konstatacijom i osobno ne iskažete suprostavljanje takvoj ideologiji oni će vršiti nasilje nad nama. Da se razumijemo, ne pozivam ni na kakvo nasilje prema neistomišljenicima već samo na suprostavljnju njihovog nasilja nad nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije