Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ozlijeđenih

Potresi zatresli Grčku i Italiju, ljudi panično bježali na ulicu

potres (1)
Reuters/PIXSELL
17.02.2013.
u 08:17

Podrhtavanje zemlje je izazvalo paniku u regiji Abruzzo, gdje je 2009. godine u potresu jačine 6,3 stupnja poginulo 308 ljudi. Sinoć su stanovnici bježali iz kuća na ulicu u panici da se povijest ne ponavlja.

Američko geološko društvo objavilo je da je potres jačine 5 stupnjeva pogodio Grčku u 6.42 minute, piše Reuters. Potres je sinoć pogodio i središnju Italiju.

Epicentar potresa u Grčkoj bio je u Sredozemnom moru 54 kilometra jugozapadno od grada Kalamata. Zasad nema izvještaja o štetama ili ozlijeđenima u potresu.

Kasno sinoć potres jačine 4,6 stupnjeva pogodio je središnju Italiju, a osjetili su ga građani sve od Rima pa do Napolija. Epicentar potresa bio je u Frosinoneu na dubini od 10.7 kilometara, izvijestio je talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju. Nema izvještaja o ozlijeđenim osobama ili štetama na zgradama.

Podrhtavanje zemlje je izazvalo paniku u regiji Abruzzo, gdje je 2009. godine u potresu jačine 6,3 stupnja poginulo 308 ljudi, a grad L'Aquila je bio razrušen. Sinoć su stanovnici bježali iz kuća na ulicu u panici da se povijest ne ponavlja.

 >>Panika na Filipinima: Potres magnitude 6,2 zatresao otočje

Ključne riječi

Komentara 1

FU
furest
09:34 17.02.2013.

kod nas gradjani panicno bjeze van lijepe nase vec godinama i bez potresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije