Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četiri slaba potresa

Potresi kod otoka Raba i južno od Imotskog

potres
Reuters/PIXSELL
12.01.2010.
u 17:25

Magnituda potresa kod Raba iznosila je 2,8 stupnjeva prema Richteru, a na području Imotskog 2,6, odnosno 1,6 i 1,7 prema Richteru. Potresi nisu prouzročili materijalnu štetu.

Danas u 13.48 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom 14 kilometara sjeveroistočno od otoka Raba, u okolici podvelebitskog mjesta Klada.

Magnituda potresa prema Richteru iznosila je 2,8 pa se pretpostavlja da se u epicentru mogao osjetiti intenzitetom četvrtog stupnja po Mercallijevoj ljestvici.

Nepuna dva sata kasnije, u 15.20, 15.23 i u 15.24 zabilježena su tri potresa s epicentrima oko osam kilometara južno od Imotskog.

Magnituda prvoga potresa bila je 2,6, a drugih dvaju 1,6 odnosno 1,7 prema Richteru. Intenzitet u epicentru prvoga potresa bio je između trećeg i četvrtog stupnja po Mercalliju, a drugih dvaju između drugog i trećeg stupnja Mercallijeve ljestvice.

Prema informacijama iz centara za obavještavanje, potresi nisu prouzročili materijalnu štetu.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
Thunder
19:26 12.01.2010.

U 16.40 h kod Raba je bio još jedan jači potres!

VI
Vito
09:33 13.01.2010.

Kad miniraju u Švedskoj, u rudniku bakra, potresi su slične jačine, gledao na Discovery-u, oko 2,7 stupnjeva. Klade su blizu Lukovog Šugarja, možda grade termoelektranu na ugljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije