Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uznemirio građane

Potres jačine 4,6 zatresao Hrvatsku: 'Sve će se srušiti!'

potres
Foto: screenshot/EMSC
1/3
30.07.2013.
u 15:00

Hrvatsku je nešto prije 15 sati zatresao potres s epicentrom u okolici Senja. Podataka o žrtvama ili mogućoj šteti zasad nema.

Potres jačine 4,6 po Richteru zatresao je Hrvatsku u 14:58 sati. Epicentar je bio 15 kilometara sjeveroistočno od Senja, nedaleko od Drežnice i Lokvi na dubini od 20 kilometara. Potres se osjetio na širem senjskom području (Senj, Crikvenica, N. Vinodolski), i u Lici (Otočac i okolna mjesta). S obzirom na jačinu potresa, moguće su materijalne štete u užem epicentralnom području, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Iz 112 javili su nam da je mnogo građana dojavilo da su osjetili potres. Potres je osjetila i naša čitateljica iz Josipdola kod Ogulina. ''Luster se njihao i čula se tutnjava. Sve se treslo nekoliko sekundi, a intenzitet je bio sve jači. Mislila sam, ili će se sve srušiti ili će stati'', ispričala je Anamarija za Večernji list. ''Nije nam bilo svejedno, odmah sam nazvala Centar 112'', dodala je.

Jaki potres osjetili su i Karlovčani, pogotovo oni koji su se našli na višim katovima zgrada. ''Potres se jako osjetio i u centru Karlovca. Bio sam u zgradi na petom katu, najednom je sve utihnulo i zgrada se počela tresti nekih 5 do 6 sekundi'', javio nam je čitatelj Danijel iz Karlovca. ''Živim na 4. katu u Dugoj Resi i nikada dosad nisam osjetio toliku jačinu potresa. Sjedio sam na stolici za kompom kada je odjednom počelo tresti, prvo sam pomislio da se pas češe, ali odjednom sam se i ja počeo tresti na stolici i sve stvari koje su bile visoko, tanjuri i druge stvari padale su po kuhinji, strašno'', rekao nam je čitatelj iz Duga Rese.

''Bilo je kao da mi veliki vlak prolazi dva metra od kuće, srce mi je lupalo'', dojmovi su koji stižu iz Senja. Čitateljica iz Zaprešića rekla je da se ''od jačine potresa zaljuljala zgrada, vrata su lupala i stolovi proklizali''.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije