Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nađimo nestale'

Potraga za Ivanom (22) – Napisao je da više ne može i uzeo 250 kuna

'ivan_crn_cosic1'
Foto: ''
1/4
24.06.2013.
u 10:17

Obitelj je odmah pokrenula potragu, zavirili su u svaku napuštenu kuću, pretražili Savu, ali bez uspjeha. Na forumima kažu da su ga vidjeli u Poreču, drugi spominju Kraljevac

Sreća da se mladić njihove susjede u noći s petka na subotu 15. lipnja vraćao kući pa ga je vidio na cesti prema Rugvici. Bilo je to oko dva izjutra, mladić je odmah nazvao djevojčinu obitelj, oni su probudili susjede i potraga za 22-godišnjim Ivanom Ćosićem iz Narta Savskog počela je u roku od petnaestak minuta:

Nešto se u njemu prelomilo

– Suprug Gordan, šogorica i ja krenuli smo u jednom, susjedi i njihova kći u drugom smjeru i pretraživali cestu prema Drugom Selu s jedne i prema Ježevu s druge strane. Ivana nismo našli, kao da je iščeznuo – zabrinuto priča Biljana Ćosić, Ivanova majka.

Ne krije ona da njezin najstariji sin ima zdravstvenih poteškoća, ali, kaže, u posljednje vrijeme uspješno se nosio s njima. Ta, kanio je upisati studij povijesti i nedavno stoga položio tri od četiri ispita iz državne mature, planirao je polagati vozački ispit...

Što se u njemu prelomilo da nešto stvari strpa u plavi ruksak i odjeven u majicu s kapuljačom dugih rukava, bordo traperice i s bordo šiltericom na glavi nestane u noći, ni sama ne može dokučiti:

– Tu smo večer oko 22.30 sati još razgovarali, a onda sam otišla spavati. Nikada se nismo svađali, Ivan je tako miran i povučen da se, valjda, ne bi znao posvaditi. Otišao je sa 100 kuna i 20 eura u džepu i nikakvog glasa od njega nema. Neki su ljudi na internetskim forumima pisali da su ga vidjeli u Poreču, drugi su spominjali Kraljevac, a mi, evo, već devet dana ne znamo ništa o njemu. Odmah smo zvali policiju, s GSS-om išli u potragu, bili kod skelara na Odri, čamcem pretraživali Savu, zavirili u svaku napuštenu kuću, hodali po benzinskim crpkama... S obitelji i prijateljima prevrnuli smo svaki žbun. I ništa. U njegovoj smo sobi pronašli poruku na kojoj je napisao da uključimo računalo gdje je ostavio pismo. Napisao je da nas jako voli, da smo njegova najdraža obitelj i da se tu noć slomio, da više ne može... Isto je napravio i prije četiri godine. Tada smo ga pronašli u Mađarskoj. I zato molim sve dobre ljude koji su ga vidjeli ili nešto znaju da nam i ovaj put pomognu i jave nam gdje je moj Ivan. A ako on ovo pročita, neka zna da ga s nestrpljenjem svi čekamo kod kuće. Svaki trenutak ove neizvjesnosti nama se čini kao vječnost i to nas ubija – kroz suze kaže Biljana Ćosić.

"Riješit ćemo probleme"

Svom Ivanu poručuje da ga preklinje da se vrati i kako ga ona, otac i njegove tri beskrajno zabrinute mlađe sestre – Katarina, Vana i Kristina – jako vole i da im svima jako nedostaje.

– Ivane, ako je i bilo kakvih problema, znaj da ćemo ih zajedno riješiti – poručuje sinu Biljana Ćosić.

>> Vapaj Zagrepčanina: Vama je on samo brojka, a meni sve što imam!

>> Rudolf je imao samo 13 godina kada je nestao iz bakina doma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije