Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLLNISCH U ZAGREBU

Potpredsjednik Nacionalne fronte: Europski ideali su izdani

bruno gollnisch,daniel srb (1)
Robert Anić/PIXSELL
02.04.2013.
u 13:22

Gollnisch je podsjetio da je Nacionalna fronta bila prva skupina koja se izjasnila za neovisnost Hrvatske te u lipnju 1991. godine došla u Hrvatsku dati i potporu "na terenu"

Potpredsjednik francuske Nacionalne fronte te zastupnik u Europskom parlamentu Bruno Gollnisch danas je u Zagrebu dao potporu kandidatima Hrvatske stranke prava za zastupnike u Europskom parlamentu. Iako je bio najavljen i dolazak bivšeg predsjednika te francuske stranke Jean-Marie Le Pena, on je, kako je objašnjeno, zbog neodgodivih obveza ipak morao odgoditi posjet Hrvatskoj.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je da je Gollnisch došao pružiti hrvatskim domoljubima ohrabrenje za izlazak na ove izbore te na davanje potpore hrvatskim suverenistima.

Izdani ideali

– Europska unija mora biti unija domovina, a ne administrativno tijelo. Moramo biračima objasniti da će HDZ-ovi i SDP-ovi europarlamentarci nakon 1. srpnja biti u koaliciji jer njihove matične organizacije u Europi čine koaliciju. Zato je bitno koji će hrvatski zastupnici predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu i treba izabrati ljude koji će tamo štititi hrvatske nacionalne interese – tvrdi Srb te podsjeća kako je Hrvatska već preskupo platila ratifikaciju pristupnog ugovora u Ljubljani. Zahvalio je i Nacionalnoj fronti na velikoj potpori tijekom Domovinskog rata, njihovim brojnim dragovoljcima koji su se došli boriti za hrvatsku neovisnost, političkoj potpori koju su nam tada pružali, kao i jakom pritisku na europske političare da priznaju Hrvatsku.

Bruno Gollnisch, koji je europarlamentarac od davne 1989. godine, podsjetio je da je Nacionalna fronta bila prva skupina koja se izjasnila za neovisnost Hrvatske te u lipnju 1991. godine došla u Hrvatsku dati i potporu "na terenu". Naglasio je da u Hrvatsku nije došao da bi se miješao u internu politiku, već kako bi objasnio koliko je važno da građani izađu na izbore i daju glas domoljubima koji će se boriti za interese Hrvatske u Europskoj uniji. Upozorio je da su europski ideali iznevjereni tijekom godina i to u interesu globalizacije.

– Europski ideali su izdani. Ljudima se nudi međueuropska suradnja koja će uroditi velikim napretkom i prosperitetom, a svima je jasno da EU to ne nudi. Ponavljala se dominirajuća dogma o slobodnom kretanju ljudi i roba, no to europske radnike stavlja u izravnu konkurenciju s kineskim radnicima koji rade duže od naših radnika, nemaju mirovine ni socijalna prava, ne mogu štrajkati ni osnivati sindikate – objašnjavao je Gollnisch primijetivši koliko je cinično da je "ta komunistička zemlja postala kapitalistički raj". Prije konferencije za novinare posjetio je, tvrdi, Namu na Trgu, te se iznenadio cijenama.

Susret s Manolićem

– Vaše su cijene 50 posto niže nego u Parizu, Bruxellesu, Milanu i Madridu, no uvjeren sam da će se Hrvatskoj dogoditi isto kao i nekim drugim zemljama u problemima, usvojite li euro to će dovesti do drastičnog povećanja cijena – kaže Gollnisch.

Objasnio je i da je bivši čelnik njegove stranke Le Pen trebao doći u Hrvatsku, ali je "njegov program takav da je morao odgoditi svoj dolazak".

– Mislim da će uskoro doći kako bi se sastao s nekim hrvatskim političarima. Vaš bivši premijer Manolić želi se susresti s njime da mu zahvali na podršci u ratu – rekao je Gollnisch koji je s izaslanstvom HSP-a položio vijence u spomen na poginule hrvatske branitelje na Mirogoju te ispred Spomen-ploče poginulim dragovoljcima Francuzima u Domovinskom ratu. U Zagrebu će u utorak i srijedu održati dva predavanja na kojima će govoriti o radu Europskog parlamenta i važnosti biranja pravih zastupnika u tu instituciju.

>> Bio za veliku Srbiju, a sad podržava HSP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije