Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažna podrška

Potpora SAD-a: Nema sumnje da Hrvatska ulazi u EU 1. srpnja 2013.

Obama (1)
The White House
16.01.2013.
u 22:09

Bijela kuća stoga poziva i Sloveniju i Hrvatsku da “hitno porade” na rješenju problema oko Ljubljanske banke

Visoki dužnosnik američkog State Departmenta zadužen za jugoistočnu Europu potvrdio je da za Amerikance nema sumnje da će Hrvatska 1. srpnja postati punopravna članica EU te je stoga pozvao i Sloveniju i Hrvatsku da “hitno porade” na rješenju problema oko Ljubljanske banke. 

- Potičemo obje zemlje da hitno rade na pronalaženju rješenja kako bi mogli krenuti dalje i kako bi Slovenija mogla početi proces ratifikacije. To nije američki problem, mi nemamo ulogu posrednika ili bilo kakvu drugu ulogu osim što ohrabrujemo i potičemo obje zemlje. Financijski stručnjaci se nalaze ponovno 22. siječnja i to je važan trenutak, trebaju iskoristiti tu priliku, dodatno se angažirati i krenuti naprijed - rekao je Philip Reeker, zamjenik pomoćnika američke državne tajnice.

Uoči razgovora premijera Milanovića i Dačića u Beogradu, vodeći američki diplomat za Balkan u Bruxellesu je izjavio da SAD podržava taj susret. Na pitanje hoće li susret dvojice premijera smiriti negativne reakcije u Srbiji nakon oslobađajuće presude Gotovini i Markaču u Haagu, Reeker je odvratio: "Haaški je sud imao vrlo važnu ulogu. Može biti neslaganja, ali važno je prihvatiti pravomoćne presude i ići dalje".

>>Primorac: SAD izlazi iz krize većom potrošnjom i investicijama

Ključne riječi

Komentara 16

CP
copy paste
23:13 16.01.2013.

havana -------- Ma slovenci malo napuhavaju svoju važnost u svijetu,ali ništa konkretno oni ne mogu uraditi po pitanju blokade hrvatske.Oni samo laju,al nemaju zube za ugrist,pogotovo nakon što ameri javno iznesu svoju podršku.To onda niko ne može više okrenit,samo dragi bog....

Avatar madcap
madcap
22:32 16.01.2013.

Direktiva je pala. Naređenje-izvršenje.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
22:44 16.01.2013.

obama imaš ti dovoljno svojih problema kod kuće ne treba nam očuh ... slovenci ne bojte se ne mogu vam ništa jer vas ne mogu ni naći na karti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije