Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARANJE PROGRAMSKIH SADRŽAJA

Potpisan Sporazum o suradnji FFZG-a i Hrvatske matice iseljenika

Zagreb:  Hrvatska matica iseljenika i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali Sporazum o suradnji
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
08.05.2023.
u 14:15

FFZG i HMI potpisali Sporazum o suradnji u svrhu inkluzivnosti i očuvanja hrvatskog kulturnog, jezičnog i nacionalnog identiteta

Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Domagoj Tončinić i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić potpisali su u ponedjeljak u Hrvatskoj matici iseljenika Sporazum o suradnji u svrhu inkluzivnosti i očuvanja hrvatskog kulturnog, jezičnog i nacionalnog identiteta.Potpisivanje Sporazuma rezultat je dugogodišnje suradnje dviju institucija. 

"Današnjim potpisom formaliziramo naš odnos i stvaramo pretpostavke za njegovo proširivanje i sinergijsko djelovanje kojim ćemo postići veće efekte čak i od zbira pojedinačnih djelovanja", izjavio je ravnatelj Hrvatske matice iseljenika (HMI) Mijo Marić. Kao trenutačne prioritete sporazuma naveo je stvaranje programskih sadržaja u području kulture, znanosti i izdavaštva te bavljenje manjinama i njihovim povratkom u Hrvatsku kroz razne programe.

FFZG i HMI surađivat će u provedbi zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata, sudjelovanju na znanstvenim i stručnim skupovima, organiziranju konferencija, predavanja i izložbi, zastupljenosti u medijima Hrvatske matice iseljenika te organizaciji istraživačkih radova, vježbi i praktičnog rada za studente Filozofskog fakulteta.

Dekan FFZG-a Domagoj Tončinić najavio je nastavak rada djelatnika fakulteta u područjima povijesti, etnologije, kulturne antropologije i sociologije, a koji će se baviti pitanjima povijesti hrvatskog iseljeništva i migracija te istraživanjem hrvatskih manjina u susjednim zemljama. "Nama je želja u našoj ustanovi udomiti  što više Hrvata iz iseljeništva tako da ih prigrlimo toliko jako da se oni odluče zadržati u našoj domovini", poručio je Tončinić.

VIDEO Počeo "bijeli štrajk" sudaca na hrvatskim sudovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije