Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Varaždinu

Potpisan Razvojni sporazum Sjever vrijedan 15,1 milijardi kuna

Premijer u sklopu posjeta Varaždinu obišao Vindiju
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
27.12.2021.
u 12:38

Okvirna vrijednost infrastrukturnih zajedničkih projekata koji objedinjuju sve županije kreće se oko devet milijardi kuna, a ukupna procijenjena vrijednost 38 projekata obuhvaćenih sporazumom iznosi 15,1 milijarda kuna.

Velik dio Vlade danas je u Varaždinu, gdje je potpisan Razvojni sporazum Sjever vrijedan više od 15 milijardi kuna. Premijer Andrej Plenković prije potpisivanja je posjetio prehrambenu tvrtku Vindiju u kojoj je nova uprava predstavila investicije i projekte, a potom je obišao i gradilište Medicinske škole Varaždin, koja će postati regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu kojeg se provode dva EU projekta.

Nakon toga potpisan je sporazum sa županima Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Okvirna vrijednost infrastrukturnih zajedničkih projekata koji objedinjuju sve županije kreće se oko devet milijardi kuna, a ukupna procijenjena vrijednost 38 projekata obuhvaćenih sporazumom iznosi 15,1 milijarda kuna

Razvojni sporazum sklapaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i jedinice područne (regionalne) samouprave, a njegova je svrha usklađivanje prioriteta razvoja državne i područne (regionalne) razine, utvrđivanje strateških projekata regionalnog razvoja te planiranje sredstava za njegovu provedbu. Sličan je sporazum već prije potpisan za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Komentara 2

SA
sani1
14:04 27.12.2021.

Ovi samo potpisuju, a ništa ne grade. Tako su i Splitu obećali brda i doline prije par godina i…mučak.

DU
Deleted user
13:20 30.12.2021.

razvojni sporazum sjever...vidi se da su bili ljubitelji one partizanske ...budi se istok i zapad ..budi se sjever i jug...razvoj tutnji naprijed..uz druga je drug ...i podjekoja drugarica mica...itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije