Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici odlučili

Potpisan novi Kolektivni ugovor na HRT-u: Podržali prijedlog o povećanju plaće

Hrvatska radiotelevizija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
31.03.2023.
u 19:22

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb i predstavnici reprezentativnih sindikata u petak su potpisali novi Kolektivni ugovor na HRT-u kojim se uređuju obveze i prava radnika i poslodavca, a koji će se primjenjivati od 1. travnja, doznaje se s Hrvatske radiotelevizije.

Novi Kolektivni ugovor potpisali su predstavnici triju reprezentativnih sindikata - Marijan Petričević (HURS - Sindikat tehnike HRT-a), Maja Sever (SNH - Sindikat novinara i medijskih radnika HRT-a) i Josipa Jelčić Bjelajac (Samostalni Sindikat radnika HRT-a), a potpisivanje je uslijedilo nakon izjašnjavanja zaposlenika o tri ponuđena ''paketa'' materijalnih prava. Čak 71,3 posto zaposlenika HRT-a na izjašnjavanju završenom u srijedu podržalo je prijedlog poslodavca o 8-postotnom povećanju koeficijenata za plaće. Ostale opcije bila su povećanje vrijednosti koeficijenta za 8 posto bruto ili 4 posto bruto s isplatom bruto dodatka od 50 eura ili isplata fiksnog dodatka 105 eura bruto bez povećanja koeficijenta.

Kao četvrta, dodatna opcija u izjašnjavanju zaposlenika HRT-a bila je neprihvaćanje ni jedne od navedenih ponuda te ''sudjelovanje u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat u cilju ostvarenja zahtjeva iznijetih u kolektivnim pregovorima'. Od ukupnog broja zaposlenih radnika HRT-a (2777) izjašnjavanju je pristupio 1641 radnik, odnosno 59,09 posto. Zaključno, 152 radnika, odnosno 9,26 posto, izjasnilo se da ne prihvaća ni jednu od navedenih ponuda poslodavca i spremno je sudjelovati u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat.. Novi Kolektivni ugovor na HRT-u bio je potpisan posljednjeg dana ožujka kada je istjecala produžena primjena postojećeg Kolektivnog ugovora.

VIDEO: Čorkalo i Paradžiković zbog 'Provjerenog' uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora

Komentara 2

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
20:10 31.03.2023.

Stranka koja izađe na izbore samo s jednom točkom svoga plana: ukidanje HRT pretplate! - garantirano podjeđuje!!!

DU
Deleted user
20:52 31.03.2023.

na 2770 zaposlenih na Hrt samo od haraca tzv. pristojnr dolazi oko 1 400 000 000 hrk lepe peneze deliju za kaj skoro za nikaj....ukinuti rtv.pristojbu pa neka imaju placu i 2 000 € netto ako je mogu zaraditi..s tuđim curkom je lako mlatiti glogine ...tko koristi hrt ili htv odprilike 0.5 % tzv." mocnika i uglednih osoba "...npr.mesic je bio 1500 puta na tv zasto ..zato sto ima najvecu mirovinu oko 2 500 € netto itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije