Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznuda

Posudila osam pa je tjerali da im vrati 35.000 kuna

euro
arhiva vl
29.01.2010.
u 15:37

Uz pomoć poznanice od osumnjičenog je posudila 8000 kuna, a kako nije vraćala dug u dogovorenom vremenu, nakon nekoliko mjeseci dug je porastao na 20 pa na 35 tisuća kuna.

Policija sumnjiči D. C. (29) i njegovu “suradnicu” A. Č. (26) za iznudu od 33-godišnjakinje. U listopadu 2008. godine 33-godišnjakinja je preko svoje poznanice A. Č. od D. C. posudila 8000 kuna. Mjesečno je trebala vraćati tisuću kuna, ali novac nije vraćala pa ju je u siječnju 2009. A. Č. obavijestila da je dug narastao na 20.000. kuna.

Potkraj 2009. počeli su joj prijetiti, a u studenom joj je A. Č. oduzela putovnicu, rekla da je dug porastao te ju natjerala da napiše izjavu o dugu od 35.000 kuna. U utorak joj je D. C. poslao prijeteći SMS da mu u srijedu mora vratiti novac, a kada se pojavio na vratima njena doma, pozvala je policiju. D. C. je uhićen te je nakon obrade odveden istražnom sucu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mujo iz doboja
mujo iz doboja
16:39 30.01.2010.

ko nekome posudjuje novac reskira. reskira svoj novac, bez obzira kako ga zaradio. riziko se naplacuje kamatima. da ova 33-godisnjakinja nije velik risiko dobila bi kredit u banci za normalne kamate. isla je posudit od \"mafijasa\" jer joj banka novce nije dala. sad place na visoke kamate. ljudi, ako vam banka neda kredit, onda niste za kredit

LU
luena
15:56 29.01.2010.

Mafijaska posla... nek sele na Siciliju,tamo mogu tako ,treba konacno ovakvima stati na kraj.

SL
Stara Loza1
16:08 29.01.2010.

Gospodo! Slazem se da su kamate zaracunate na dug abnormalne i neumjerene.No podjimo od pocetka price. D.C. se obavezala da ce mjesecno vracati po 1000.- kuna.Nije to ucinila.Sada dolazi ono odlucujuce pitanje, zasto?Sada svi staju na njenu stranu i nazivaju drugu stranu mafijom a nitko ne priupita D.C. zasto nije vracala dug.Dali se \"postena\" D.C. upitala kako je osoba koja joj je posudila novce dosla do njih?Mozda ih je postenim radom zaradila!Pa i ako nije, smije li se D.C. staviti u ulogu izvrsnog tijela i rekvirirati te novce? Svakome tko odmah nekoga ko je nekome posudio novce i trazi ih nazad, pa i uz nekoreknu kamatu naziva mafijom ova opaska neka si o tome razmisli.Moze se desiti da i on sutra nekome iz samilosti posudi, i onda poslije bude tituliran kao \"mafijas\"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije