Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstveno otkriće

Postoji li život na Jupiterovu ledenom mjesecu Europi?

Europa, Jupiterov mjesec
Profimedia
17.11.2011.
u 09:51

Analiza mjesečeve površine sugerira da duboko ispod ledenog omotača postoje nakupine toplije vode

Podaci iz NASA-ine svemirske letjelice uvjerili su znanstvenike da se ispod ledene površine Jupiterova mjeseca Europa nalazi voda.

Analiza mjesečeve površine sugerira da duboko ispod ledenog omotača postoje nakupine toplije vode.

Objavljeni rezultati, prenosi BBC, predviđaju da samo tri kilometra ispod ledene kore postoje malena jezera.

Proučavajući magnetne sile i izgled površine mjeseca, znanstvenici već dugo vremena sumnjaju da se oko 10 do 30 kilometara ispod ledene površine nalazi ogromni ocean dubine oko 160 kilometara.

Voditeljica istraživačkog projekta Britney Schmidt kaže da je Europa zanimljiva znanstvenicima jer je upravo ona mjesto u Sunčevu sustavu na kojemu, osim na Zemlji, život već postoji.

 

Komentara 14

MR
mravac8
11:08 17.11.2011.

Npr19 Gdje ti je radoznalost, ljudska karakteristika koja pokreće svijet?

NP
Npr19
12:09 17.11.2011.

Gle, mogu ja nagađati da ispod leda tog mjeseca ima i Štrumpfova i svaki dan bacati na to 1.000.000 dolara poreznih obveznika i raditi novinske članke dok ljudi na NAŠOJ planeti umiru od gladi. Razum mi je ipak na prioritetnijem mjestu od \"radoznalosti\".

NP
Npr19
10:46 17.11.2011.

Znat ćemo tek kada na taj mjesec slete roboti i donesu na Zemlju uzorke u kojima ćemo naći žive organizme. Što kažete? Neće biti za naših života?... Koga onda briga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije