Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove usluge

Pošta će u budućnosti zarađivati na izradi osobnih iskaznica?

Pošta
Jurica Galoić/PIXSELL
07.01.2013.
u 22:56

Predsjednik uprave Hrvatske pošte Alen Premužak kazao je da bi ta tvrtka do 2018. godine 25 posto svojih prihoda trebala ostvarivati iz usluga koje još ne postoje.

Predsjednik uprave Hrvatske pošte Alen Premužak kazao je da bi ta tvrtka do 2018. godine 25 posto svojih prihoda trebala ostvarivati iz usluga koje još ne postoje, a jedna od njih je i izrada osobnih iskaznica, piše Poslovni dnevnik.

No iz Pošte kažu da ta ideja neće tako skoro zaživjeti, jer "još nije razrađena, nego je samo navedena kao primjer što bi mogli raditi u budućnosti". Iz MUP-a poručuju da još ne postoje nikakve "zakonske mogućnosti da Pošta izrađuje osobne iskaznice", nego bi uz izmjene zakona i poslovnog procesa mogli biti uključeni u njihovu dostavu.

Bivši predsjednik Uprave Hrvatske pošte Josip Jukić tvrdi da to ne bi bio presedan u svijetu, jer to rade pošte u Irskoj i Italiji te čak i ona u Australiji. Zarada od izrade osobnih za HP mogla bi biti oko 20-ak milijuna kuna godišnje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>HPB radnicima isplatio božićnice pa ih tražio da ih vrate

>>Hrvatska pošta sljedeće godine otpušta 1171 radnika

Komentara 21

NO
Novinar
23:05 07.01.2013.

Ovo je za svaku pohvalu. Danas u poslu možeš uspijeti samo ako imaš nove ideje i širiš tržište. Državna firma koja očito zna što joj je činiti da bude uspiješna.

OB
-obrisani-
23:08 07.01.2013.

Znači tiskara...jel ovaj došao na čelo državnog preduzeća da radi il da nam proriče budučnost....

BA
baš
19:56 08.01.2013.

Znači policija zaradi 20 milja od osobnih? Koliko bi tek zaradili kada bi podaci na osobnim iskaznicama bili podatci koji odgovaraju stvarnom stanju? Pogledajte tko radi osobne u susjednoj BiH (i tko slika?).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije