Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za pritvaranje

Horvatinčić je nakon nesreće gledao u tijela i zvao odvjetnike

'09.04.2011. - Zagreb - Suncani dan na Cvjetnom trgu. Tomo Horvatincic i Slaven Letica.  Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
07.09.2011.
u 22:00

Jedan od posljednjih odlaznih poziva Horvatinčić je uputio svom sadašnjem odvjetniku Branku Baici, koji je potom njega zvao

Večernji list došao je do dokumentacije o telefonskim razgovorima Tomislava Horvatinčića prije i nakon tragedije kod Primoštena. Telefonirao je od ranog jutra sve do 10.46 sati. Od tada pa sve do 11.26 s glisera na kojem je bio s Anicom Đerđe Dilber nije zabilježen ni jedan telefonski poziv.

S policijom 10 sekundi

Nakon nesreće Horvatinčić je prvo nazvao odvjetnički ured Bekina&Škurla u Zagrebu, a s odvjetnicima je u sljedećih gotovo sat i pol razgovarao pet puta. U međuvremenu, i to u 11.31, Horvatinčić je nazvao i policiju na 92, evidentirano je da je poziv trajao deset sekundi, no još nije poznato je li uspostavio kontakt. U istoj minuti Horvatinčić je nazvao M. T. u Split, a između njih je zabilježeno također nekoliko razgovora. Uslijedili su potom Horvatinčićevi pozivi tvrtki za međunarodni pomorski transport iz Rijeke te nautičkoj tvrtki iz Pule. Horvatinčić je od 11.39 do 13.32 devet puta razgovarao i sa svojima u Hoto grupi, a tek od 11.42 sati slijede pozivi pomorske policije i lučke kapetanije na Horvatinčićev mobitel. U 12.34 slijedi Horvatinčićev poziv još jednom odvjetničkom uredu u Zagrebu, a u 13.10 Horvatinčić je nazvao Davora Jelavića u gradsku upravu Zagreba. Posljednji poziv koji je uputio Horvatinčić bio je poziv njegovu današnjem odvjetniku Branku Baici, a nakon toga slijede brojni pozivi Horvatinčiću koji su mahom završavali uključivanjem telefonske sekretarice. Zastupnica Federica Salpietra, sina talijanskih državljana koji su poginuli u naletu Horvatinčićeva glisera na njihovu jedrilicu sredinom kolovoza kod Primoštena, jučer je županijskom sudu u Šibeniku i Općinskom državnom odvjetništvu podnijela podnesak u kojem obrazlaže zašto se, kako tvrdi, Horvatinčiću trebao odrediti pritvor na temelju mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Odvjetnica Anamari Laškarin ističe da Horvatinčić ne bi trebao na slobodu 16. rujna, kada stignu svi iskazi svjedoka, odnosno kada istekne 30-dnevni pritvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

– Okrivljenik je 1980. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je bilo mrtvih, za što je osuđen na uvjetnu kaznu tako da mu je izrečena kazna zatvora od 6 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine – tvrdi odvjetnica i potom navodi i drugu prometnu nesreću.

Mještani intervenirali

– On je devet godina kasnije ponovno zbog neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću na zagrebačkoj Aleji Bologne u kojoj je poginula žena i za tu je nezgodu prijavljen – navodi Laškarin. Spominje i nesreću iz 2009. godine kod Bregane, kada je opet zbog brzine izgubio nadzor. Laškarin navodi i da je Horvatinčić 2010. godine kod otoka Lopuda pokraj Dubrovnika nedopušteno glisirao u uvali te da je protjeran tek na intervenciju brojnih mještana. Podnesak zaključuje podacima iz kriminalističke policije prema kojima je Horvatinčić od 28. 8. 1999. do 15. 2. 2011. počinio ukupno 31 prekršaj u prometu, uglavnom prekoračenjem brzine.

– Riječ je o osobi koja više od 20 godina ne poštuje prometne propise i ignorira ih, a koja je upravo zbog nepoštovanja prometnih znakova do sada skrivila smrt četiri osobe – zaključuje A. Laškarin.

Komentara 65

EC
ECC81
22:51 07.09.2011.

Zanimljivo koliko istrazi treba da \"očitaju\" GPS, kako jejucer pisaslo, kad je to više nego jednostavno. Ali kad izađe van, onda bi se čitanje moglo \"uubrzati\". Veli John Lennon: There\'s room at the top they are telling you still But first you must learn how to smile as you kill If you want to be like the folks on the hill

OB
-obrisani-
22:52 07.09.2011.

Bahati smrad

SA
sargu123
22:10 07.09.2011.

Nek mu daju 30-tak godina bezuvjetno i bez prava na pomilovanje. I to je to ! Ovo nek mu bude i kazna za Cvjetni Trg !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije