Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predugo spavao

Pospani pilot zamijenio Veneru za zrakoplov i naglo promijenio kurs

\'A British Airways Boeing 777 takes off from Gatwick Airport in West Sussex as a second wave of srikes by cabin crew staff are due to begin at midnight tonight. Photo: Press Association/Pixsell\'
Reuters/Pixsell
17.04.2012.
u 10:20

Usmjerivši ga prema Atlantskom oceanu, prvi časnik naglo je spustio zrakoplov sa 95 putnika za 122 metra

Pospani pilot Air Canade zamijenio je planet Veneru za zrakoplov te naglo usmjerio zrakoplov kojim je upravljao prema Atlantskom oceanu kako bi izbjegao sudar, piše ABC.

Prema izvještajima, prvi časnik tek se probudio nakon dužeg spavanja, bio je dezorijentiran, a kapetan ga je u tome trenutku obavijestio da je na njihovoj ruti i američki teretni zrakoplov. Nakon toga časnik Boeinga 767 u kojem je 95 putnika putovalo iz Toronta u Zürich naglo je zgrabio upravljačku palicu da bi izbjegao avion za koji je mislio da ide prema njemu.

Časnik je zatim naglo spustio zrakoplov za 122 metra, nakon čega ga je kapetan brzo ispravio.  

Četrnaest putnika i dva člana posade ozlijeđeni su u tome incidentu u siječnju 2011. Sedam ih je odvezeno u bolnicu u Zürich. Kako se ispostavilo, nisu stavili pojaseve iako je upozoravajuće svjetlo označilo da to moraju učiniti.

Istragom je utvrđeno da je časnik umjesto propisanog 40-minutnog sna odspavao 75 minuta zbog čega je ušao u fazu dubokog sna te je nakon buđenja bio dezorijentiran. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije