Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Posjetite Viteški turnir u Gornjoj Stubici

Viteški turnir
PR
Autor
PR članak
21.05.2013.
u 15:59

Oni ponešto mlađi mogu uživati u dječjem viteškom turniru i srednjovjekovnim igrama te lutkarskoj predstavi Vila Meluzina.

U subotu 08. lipnja u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici imati ćete priliku napraviti vremenski skok u 16. stoljeće. Jednodnevno putovanje vremeplovom u ovom se Muzeju odvija već od 2000. godine.

Kao i u stara, ako već ne i tako dobra vremena, možete vidjeti kako su se vitezova borili na svojim konjima. Nakon što pokažu svoju spretnost, uživat ćemo i u njihovim dvobojima, kojima će se pokušati dokazati pred izabranim djevama. Posjetitelji će već od 13 sati biti u prilici posjetiti srednjovjekovni sajam i opskrbiti se različitim proizvodima koje ne možete inače pronaći na raznim štandovima s plastikom. Cijeli dan se mogu razgledati vojni logori različitih udruga: Družbe vitezova zlatnog kaleža, Tahyjevih puškara, te Vitezova zelingradskih koji će Vam uprizoriti lov na vepra. Osim što možete uživati u njihovim živopisinim odorama, pokazati će vam svoje umijeće u baratanju srednjovjekovnim oružjem, ali ćete imati i priliku sami se iskušati u gađanju lukom i strijelom, baratanju mačevima, oni mlađi drvenim, možete pokušati izraditi vlastitu pancirnu košulju.

Naravno, nije se zaboravilo da svi ne vole oružje. I nekada je život imao i drugu stranu. Renesansne glazbe nikada nije nedostajalo, a zabavljat će Vas djevojke iz udruge Diverstimento i plesna skupina Grofice Konjski pokazati će vam kako je izgledao ples prije razdoblja raznih klubova, Udruga mladih Feniks, te plesna skupina Gypsie. Svakako vrijedi istaknuti i nastup renesansnog ansambla Laudate. Da bi se dodatno opustili pobrinut će se i grupa Slip uz vesele irske akorde, a u večernjim satim koncert grupe Cinkuši. Dakako, ovdje su i žongler Trilja IV, te žonglerska udruga „Razbibriga“, nastup viteških skupina s vatrom, radionice za djecu – Heraldika, Izgradimo svoj dvorac.

Oni ponešto mlađi mogu uživati u dječjem viteškom turniru i srednjovjekovnim igrama te lutkarskoj predstavi Vila Meluzina.

Svake godine posebnu pozornost privlače različiti programi s vatrom u večernjim satim: opsade i borbe, no i žongliranje s vatrom, noćna opsada grada s borbama vitezova uz korištenje vatrenih strijela i vatrenih kugli iz katapulta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?