Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 godine zatvora

Porota presudila: Murray kriv za Jacksonovu smrt iz nehaja

conrad
Reuters
07.11.2011.
u 22:42

Murray je poricao da je pokojnom Michaelu Jacksonu dao fatalnu dozu snažnog sedativa propofola koji je Jackson uzimao jer je patio od kronične nesanice.

Porota, sastavljena od pet žena i sedam muškaraca, u ponedjeljak je presudila da je liječnik pokojnog Michaela Jacksona kriv za njegovo ubojstvo iz nehaja.

Murrayeva sudbina bila je u rukama profesora, poštara, vozača autobusa, glumca i nadglednika filmskih animacija.

Presuda je donesena nakon nešto manje od devet sati vijećanja i nakon šest tjedana suđenja tijekom kojeg optuženi liječnik nije svjedočio. Jacksonovi obožavatelji okupili su se oko sudnice skandirajući da je Murray kriv i noseći transparente na kojima je pisalo ''Kriv je!''. Murray je postao Jacksonov osobni liječnik kada se pjevač pripremao za niz povratničkih koncerata 2009. godine. Iako nije svjedočio na suđenju, Murray je ranije policiji priznao da je Jacksonu dao propofol i druge sedative. Porota sastavljena od jednog Afroamerikanca, šest bijelaca i pet Hispanoamerikanaca u petak je vijećala više od šest sati.

Nakon što u petak nisu uspjeli donijeti presudu doktoru Conradu Murrayu (58), u ponedjeljak su počeli s drugim danom rasprave.

Murray je poricao da je pokojnom Michaelu Jacksonu dao fatalnu dozu snažnog sedativa propofola koji je Jackson uzimao jer je patio od kronične nesanice. Kardiolog bi u zatvoru mogao provesti i do četiri godine zatvora, a mogao bi dobiti i zabranu obavljanja liječničke prakse.

Tijekom šest tjedana suđenja svjedočilo je 49 svjedoka i predstavljeno je više od 300 dokaza. U svojoj završnoj riječi prošlog četvrtka tužiteljstvo je izjavilo da je doktor Murray prouzročio Jacksonovu smrt iz nehaja čime je njegovu djecu ostavio bez oca, a svijet bez genija. Murrayeva je obrana tvrdila da je Jackson bio ovisnik o drogama koji je sam izazvao svoju smrt u lipnju 2009. godine uzevši veliku dozu propofola te kako se Murray za to vrijeme nalazio izvan njegove sobe u unajmljenoj vili.

Komentara 7

DR
drug
03:42 08.11.2011.

Ako je bio ovisnik trebo ga je poslat na liječenje

TR
trololol
04:27 08.11.2011.

Mislim da je cijelome svijetu odavno bilo jasno da će MJ tako-nekako skončati svoj život još od 1990. Propofol je lijek za spavanje koji se daje isključivo prije invazivnih operacije kao prva doza anestezije. Pričao sam nedavno sa jednim farmaceutom i dotakli smo se baš ove teme i sve što je on imao reći po pitanju uzimanju propofola za lijek protiv nesanice je da je to kao da otiđeš na kemoterapiju samo zato jer ti se više ne da svako malo brijati glavu.

LI
lietuva
00:44 08.11.2011.

5 Hispanoamerikanaca, a ne 5 Španjolaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije