Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI INTERVJU - VELIMIR ŠIMUNIĆ

'Porodio sam majku prve ‘bebe iz epruvete’ u bivšoj državi, a danas tako stvorimo pet posto nataliteta'

18.06.2023.
u 14:14

Prije 40 godina kao mladi specijalist predvodio je tim koji je omogućio rođenje osme bebe na svijetu uz pomoć izvantjelesne oplodnje. U velikom nedjeljnom intervjuu govori o odrastanju, kartanju s Tuđmanom i svojim medicinskim pothvatima

Komentara 1

PU
Pulchrum
20:32 18.06.2023.

Što ćemo sa uništenim, smrznutim embrijima u postupku IVF-a? Nikomu ništa? Znamo li koliko umre embrija tijekom ovog invazivnog postupka? Tko je za to odgovoran? Igranje s ljudskim životima? Hoće li mnoga od te rođene djece iikada saznati tko imm je zapravo pravi otac? Zašto se jako umnožio broj djece s poteškoćama u razvoju nakon uvođenja IVF-a? Zanemarujemo li znanstvena istraživanja koja kažu da je takvoj djeci znatno smanjen imunitet i da puno češće umiru od kancerogenih bolesti? Čemu eksperimenti? Dijete je dar, ne nešto isforsirano. Dobiješ ga ili ne. Ako ga nemaš, možeš uvijek svoj život učiniti plodonosnim na mnoge druge načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije