Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summa summarum
Povratak na članak

Poreznici i poduzetnici nikad neće biti prijatelji, a ne bi ni trebali biti

Želi li unaprijediti porezni sustav i javne financije HDZ će morati inzistirati na što većem postotku naplate

Komentari 4

DU
Deleted user
11:11 05.03.2015.

Cijenjenom novinaru jedan slučaj iz porezničke prakse - dakle, porezni obveznik uplatio iznos koji tražila Porezna uprava, ali potkraj dana kad je već online bankarski sustav zaključio taj poslovni datum i uplata je de iure uslijedila drugog dana, iako kronološki važio još taj datum. Posljedično nastala razlika jer obračunata kamata na dan kašnjenja i obvezniku ledenim glasom rečeno na Poreznoj da izvoli podmiriti 4 kn dugovanja, onako prezirno i s puno sadizma. Pa bih molio da se javnost upita -ako su oni takvi da skaču kao opareni na dug, koji je nesporan i nastao zbog nesretnog spleta okolnosti kod inače urednog platiše, od par kn, ma kako je onda moguće da ima junaka koji su skupili i po par stotina tisuća kn dugovanja ili čak milijunski iznosi. Valjda se prvo gnječi krupnu ribu, a s uvažavanjem se informira redovnog platišu da duguje neku sitnicu. Ili ne važi ta logika kod Porezne u Hrvatskoj? Nego tlače one koje mogu, a one kojima ništa ne mogu...

VL
DG
dgtec
12:23 05.03.2015.

U svim normalnim državama porez se plaća i službenici se trude što više izaći u susret ,svjesni su kako žive od poreznog obveznika. U nas kad se pojaviš na vratima porezne vide ovcu za šišanje . Osim ako ne pripadaš povlaštenima kojima se porezni dog nekako progleda kroz prste.

VL
BE
belimo
18:02 05.03.2015.

Svi smo mi "mušterije" od porezne uprave koje ona uglavnom redovno šiša i tu nikada nije bilo nite nebude prijateljstva niti povjerenja. Meni je zanimljivo što je prošlo pola dana a svega dva komentara. A da je u naslovu bilo tko iz politike(Milanović,KGK,Vaso, Tomy,SDP,šatoraši,HDZ) odmah imamo bar 200 komentara i međusobnih vrijeđanja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.