Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera prebivalište

Porezna uprava dokazala: Dragičević ne živi u Pušći!

\'13.09.2010.,Zagreb - Sjednica saborskog istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije Ine. Tomislav Dragicevic pozvan je da svjedoci o svojim saznanjima o Ini. Photo: Jurica
Jurica Galoić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
08.12.2010.
u 09:00

Dokazano je da Tomislav Dragičević živi u Zagrebu. Čeka se samo da Porezna uprava izračuna koliko je točno prevario na prirezu

O izračunu Porezne uprave Ministarstva financija ovisi hoće li se protiv bivšeg direktora Ine Tomislava Dragičevića za prijavu lažnog prebivališta i "uštedu" na prirezu pokrenuti kazneni postupak ili će biti izvrgnut prekršajnom progonu.

Večernji je, naime, još u rujnu ove godine otkrio da je Dragičević formalno prijavljen u Pušći gdje ima vikendicu, a da stvarno živi u Zagrebu. Zbog fiktivne prijave na selu nedaleko od Zagreba Dragičević nije plaćao zagrebački prirez koji iznosi 18 posto. Tako je samo na otpremnini iz Ine, koja je iznosila 6,8 milijuna kuna, sebi ostavio u džepu 200.000 kuna koje bi inače "pojeo" zagrebački prirez.

Presudan iznos
Odmah nakon objave te informacije Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjeravalo je gdje doista živi bivši direktor Ine te dalo nalog Poreznoj upravi da izračuna koliko si je Dragičević godišnje novca stavio u džep, umjesto da ga uplati u proračun Grada Zagreba.

Prema izračunu udruge Zviždač, koja je u ponedjeljak protiv donedavno prvog čovjeka hrvatske naftne kompanije podnijela kaznenu prijavu zbog lažnog prebivališta, ispada da je mjesečno samo na prirezu "uštedio" 4000 kuna povrh plaće, što je godišnje 48.000 kuna. Općinsko državno odvjetništvo podići će protiv njega optužnicu ako Porezna uprava dostavi potvrdu da je na prirezu utajio više od 10.000 kuna. Sve ispod toga iznosa potpadalo bi pod prekršaj.

Odala ga potrošnja vode
Ustanovi li se da je posrijedi kazneno djelo, bivši šef Ine mogao bi odgovarati za djelo prijevare u službi iz članka 344. Kaznenog zakona za što se, ako je posrijedi velika šteta, može izreći i zatvorska kazna do 10 godina. Prema našim informacijama, do sada je nedvojbeno utvrđeno kako je Dragičevićeva prijava u Pušći, gdje ima vikendicu, lažna. Postoji, na što je u kaznenoj prijavi upozorila i udruga Zviždač, izjava koju je Dragičević dao na zapisnik u sudu u Zagrebu i kao svoje prebivalište naveo zagrebačku adresu.

Da ne prebiva u Pušći, nego u Zagrebu dokazalo se i po potrošnji vode koja je u vikendici toliko mala da je jasno kako se u njoj ne stanuje, nego se tek povremeno navrati.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji doista živi u Pušći, u susjedstvu Dragičevićeve vikendice, u rujnu nam je izjavio da bivšeg šefa Ine uopće ne viđa u svom kraju, iako svakodnevno prolazi pokraj njegove vikendice.

Komentara 52

PA
paulineja
01:46 02.07.2011.

Pazite koliko trošite vode....voda bih vas mogla izdati !!! da pukneš od smijeha....pojeo vuk magare!!!!

FE
Felicijen
16:35 08.12.2010.

A da mu je u vikendici slučajno pipa malo curila, onda bi valjda bio pametni zaključak ovih velikih detektiva da on ipak živi u Pušći iako se izgleda malo rijeđe kupa!?

TO
Tomac
12:07 08.12.2010.

A ja budala mislio da o tome što je dokazano odlučuje sud i u skladu s tim donosi presudu.... A ono to zapravo rade porezna uprava i novinari.... Dokazano, malo morgen....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije