Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lista sve veća

Porezna 'češlja' 3000 bogataša čija imovina prelazi prijavljene prihode

'01.03.2010,Zagreb - Avenija Dubrovnik 32, porezna uprava zagreb. Danas je zadnji dan da se prijavi povrat poreza. Lagano se stvaraju guzve na salteru, jer dosta ljudi prijavljuje porez u zadnji cas.
'Goran Jakus/PIXSELL'
26.03.2012.
u 13:46

Provjeravamo samo imovinu kupljenu od 2008. godine jer je sve prije toga pokrila zastara, i već imamo imena tri tisuće građana, kaže za Novi list izvor iz Porezne uprave

Lista građana čija imovina po svojoj vrijednosti višestruko prelazi njihove prijavljene prihode, pa će ih Porezna uprava pozvati da objasne taj nerazmjer, u samo 20 dana porasla je šest puta, javlja Novi list.

U prvoj provjeri početkom ožujka sustavi u Poreznoj upravi označili su petstotinjak građana koji su od 2008. godine stekli bogatu imovinu, a za nju nisu imali pokriće u prijavljenoj imovini i već sada je, kako doznaje list, na toj listi tri tisuće ljudi.

– Provjeravamo samo imovinu kupljenu od 2008. godine jer je sve prije toga pokrila zastara, i već imamo imena tri tisuće građana. Zamislite što se onda događalo u godinama prije toga – kaže za Novi list izvor iz Porezne uprave.

Među ljudima koje Porezna uprava poziva na razgovor ima i obrtnika, liječnika ili odvjetnika, koji imaju privatni posao, ali prihod kojeg su ostvarili ili prijavili nikako im ne omogućava kupnju nekretnine ili dionica koje su stekli. Poreznicima će morati detaljno obrazložiti na koji su način i kojim sredstvima tu imovinu stekli.

Poreznoj upravi ponajprije je cilj naplatiti poreze na sve prihode koji su prošli mimo njih u protekle tri godine, a ako ti građani ne budu spremni platiti poreze prema novom obračunu, država ih može i kazneno goniti za utaju poreza, podsjeća Novi list.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 52

BA
baš
14:39 26.03.2012.

Baš nešto i nisma sretan jer se češlja samo od 2008. Oni prije su puno interesantniji. Jako je interesantno za mnoge u politici, hrvatskim javnim poduzećima, policiji i sl. vidjeti kako su stekli prvi milijun. Kasnije ide samo od sebe. Doduše neki ne trabaju niti doći do milijuna jer su startali iz minusa od posuđenih 100 DM, a danas imaju nešto manje od milijuna. I to se računa, od nečega su živjeli, išli na ljetovanja, trošili. Milijun nije toliko teško niti zaraditi ali gotovo ga je nemoguće uštedjeti radeći pošteno svoj posao, za cijeli radni vijek. To te ja pitam.

OB
-obrisani-
14:53 26.03.2012.

Evo sada je očito da jedna bagra skriva drugu, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Avatar seneka
seneka
14:25 26.03.2012.

Piši kući propalo ! Možda utjeraju porez od one babe što je na buvljoj prodavala odjelo pokojnog muža. Za veće stvari nismo osposobljeni,ili ćemo biti onesposobljeni. Tuljike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije