Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

"Porazio sam u Bosni Hrvate i Srbe, Siriju pretvaram u pakao"

Sirija (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/3
09.01.2012.
u 12:00

Osama bin Laden bio je uzor Loayu al-Zogbiju te ga je poslao da se u BiH bori na strani mudžahedina, motivira i opskrbljuje ih oružjem i novcem kao humanitarac UNHCR-a

Sirijska vlast za tri samoubilačka napada, koja su odnijela stotine života u glavnom sirijskom gradu Damasku, optužuje Loaya al-Zogbija, vođu salafističkog islamističkog pokreta Al-Mouinoun (vjernici). Sirijci su uvjereni da iza njih stoji Loay al-Zogbi koji je na početku pobune u Siriji najavio da će državu pretvoriti u pakao sve dok ne padne režim Bashara al-Assada. Loay al-Zogbi bio je jedan od suradnika Osame bin Ladena u Afganistanu, a početkom rata u BiH 1992. godine po njegovoj je naredbi sa skupinom mudžahedina iz Afganistana, preko Saudijske Arabije i Hrvatske, stigao u BiH.

Preko Beča u Hrvatsku

Da je glavni krivac za samoubilačke napade upravo Loay al-Zogbi, potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list član odbora za nacionalnu sigurnost Sirije i član sirijskog parlamenta dr. Ahmed Munir te nam otkrio do sada nepoznate tajne o djelovanju terorista u Hrvatskoj i BiH. – Mogu tvrditi da iza tri samoubilačka napada u Damasku stoji Loay al-Zogbi i Al-Mouinoun, organizacija srodna Al-Qa’idi – kazao je dr. Munir dodajući da ne zna gdje se on nalazi, ali kako je riječ o teroristu koji je ratovao u Afganistanu, BiH i Iraku. O Al-Zogbiju i njegovu ratnom putu u BiH te ispitivanju u sirijskim zatvorima dr. Munir kaže: – Prema vlastitom je iskazu iz Beča preko Hrvatske ušao u BiH te se priključio brigadi Al-Mudžahed. Ratovao je na Igmanu, u srednjoj Bosni i istočnom Mostaru, Zadatak je bio prebacivanje boraca, oružja i novca preko Hrvatske na teritorij BiH, pod okriljem saudijske humanitarne organizacije Al-Haramain.

Krivotvoreni dokumenti

Dokumenti su bili krivotvoreni, a kod njega je nađena i akreditacija UNHCR-a te akreditacija Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske kao “službenika humanitarne organizacije Al-Haramain” s prebivalištem u Zagrebu, u Vrtlarskoj ulici 2. Ahmed Munir napominje da je Al-Zogbi boravio i u Splitu. – Uz njega je bio još i pripadnik međunarodne terorističke mreže Abdulmuti al-Nemer koji je koordinirao aktivnosti terorističkih ćelija u Hrvatskoj i BiH kao glavni direktor islamske humanitarne organizacije koja je zapravo služila kao logistički punkt terorističke infrastrukture u obje zemlje – zaključuje Munir. I sam Al-Zogbi potvrdio je svoj boravak u BiH govoreći o svom ratnom putu kada se nedavno preko Skypea obratio arapskim medijima. – Drago mi je bilo braniti braću muslimane u BiH i nikada neću žaliti jer Alah je to naredio, a mi smo Alahovi vojnici – kazao je Al-Zogbi. – Prošao sam ratišta na Igmanu, u srednjoj Bosni, istočnom Mostaru... Rat u BiH za nas je bio nešto posebno jer bili smo sudionici pobjede muslimanskog naroda nad nevjernicima.

Lekcija za pamćenje

Želja mi je bila je da poginem u BiH, ali Alah to nije htio i sada znam da mi je dao mi priliku da oslobodim braću muslimane u Siriji od sotone i nevjernika – poručio je terorist dodajući kako se želi vratiti u BiH i pokloniti nad grobovima braće mučenika i Alije Izetbegovića. – Drago mi je što naše žrtvovanje u BiH nije bilo uzaludno jer je puno muslimana prihvatilo vjeru u pravom smislu i iskreno se nadam da će Bosna konačno postati islamska država – istaknuo je al-Zogbi. – Najveće mi je zadovoljstvo u ratovanju u BiH to da smo i Srbima i Hrvatima nanijeli poraz i naučili ih lekciju koju će pamtiti cijeli život te se nikada više neće usuditi napadati našu braću muslimane znajući da ćemo im mi uvijek biti spremni pomoći te ih braniti – kazao je na Skypeu Loay al-Zogbi.

Komentara 108

OB
-obrisani-
12:06 09.01.2012.

Neka sad netko kaze da islamski fundamentalisti nisu fasisti.

CH
chemica
12:12 09.01.2012.

Jadna je država kojoj je potrebna pomoć ovakvih bolesnika da bi opstala. Kog je on to ikada porazio...Da im nije bilo njofre i NATO-a, od Bosne ne bi ostala ni jedna zelena travka. Nije Alija badava robijao u Jugi. Ma kakva demokracija pod balijama. \"Domoljubi\", koje god boje bili i kojem god bogu da se molili, mogu donijeti samo smrt i razaranje.

PK
puši kurac
13:10 09.01.2012.

kad bi preko noći nestali pripadnici svih religija, kako bi to lijepo jutro bilo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije