Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆA KOREKCIJA CIJENA U KRATKOM ROKU

Stanovi su postali gotovo nedostupni: Prijeti pucanje brojnih nekretninskih balona

07.10.2023.
u 06:59

Stanovi su postali gotovo nedostupni građanima srednje, pa i više platežne sposobnosti te sve manje služe za stanovanje, a sve više za čuvanje kapitala ili špekulacije

Komentara 21

FO
Fotofreek
08:02 07.10.2023.

U naselju Sveta Klara m2 stana je 3000€ , odlično ako je to neki plan da sav novac ode u zidove odlično. Građevinci neznaju kuda bi sa novcem pa na naše oči mjenjaju svoj vozni park svaka tri mjeseca..naravno BMW, Mercedes, Audi.. Mi sa iznadprosječnim primanjima nemožemo do stana od 86m2 za 315.000€ ajde sa parking mjestom i ostavom za sanjke i skije ne govorim o luksuzu nego stanu u naselju Sveta Klara. Pogledajte kada padne mrak u svim tim zgradama je potpuni mrak možda tu i tamo u kojem stanu ima upaljeno svjetlo, ako je to put onda krenimo dalje.

Avatar Crni labud
Crni labud
07:12 07.10.2023.

Ukoliko nekretnine ostanu neograničeno tržišno dostupne svakome bez poreznih obveza situacija će biti još gora. Tržište nekretnina u Hrvatskoj je prilagođeno građanima EU koji imaju kapital i nemaju skoro nikakvih poreznih obveza prema RH a ne mladima od kojih se očekuje da formiraju obitelji i rade na demografskoj obnovi. Previše naraštaja je već izgubljeno u naštimavanju tržišta za hadezeove kolekcionare nekretnina.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:06 07.10.2023.

Ono što je najžalosnije da je istina kako su stanove pokupovali mahom lovaši koje će ih rentat. Otprilike je to 60%. Upravo radi takvih treba što prije uvest porezni zakon za nekretnine. Prva i možda druga bez poreza, a onda logaritamski, što ih je više, to je i postotak veći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije