Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 EURA

Popularna trgovina u Barceloni počela naplaćivati ulaz: 'Turisti ulaze, fotkaju i ništa ne kupuju'

Fairway preparing bankruptcy filing
RICHARD B. LEVINE
28.08.2023.
u 14:34

Queviures Murria, vlasnik trgovine stare čak 125 godina, odlučio se na ovaj rigorozan potez jer je previše turista ulazilo u trgovinu a da nisu ništa kupili

Svi turisti koji požele posjetiti jednu trgovinu delicijama u Španjolskoj od ove godine morat će platiti 5 eura samo za ulazak u prostorije trgovine. Queviures Murria, vlasnik trgovine stare čak 125 godina, odlučio se na ovaj rigorozan potez jer je previše turista ulazilo u trgovinu a da nisu ništa kupili. 

Većina njih, ispričao je voditelj, zainteresirana je samo za fotografiranje posebnog interijera, umjesto kupnje proizvoda koje trgovina nudi poput vina, ulja, suhomesnatih proizvoda i sira. 

Ova ideja s naplaćivanjem ulaza zapravo je započela kao šala, prenosi The Straits Times, no ubrzo je uvedena pod normalno. Menadžer trgovine Toni Merino kazao je kako su znak postavili kada su uvidjeli da turisti često samo ulaze unutra, a ne potrude se ni biti pristojni. 

– Čak i ne pozdravljaju. Jedan dan smo brojili i takvih je bilo čak 25 u jednom satu. Frustrirajuće je imati toliko turista koji samo fotografiraju i govore: "Samo gledam", a uznemiravaju i ljude koji jedu u našem restoranu koji smo otvorili nedavno – objasnio je Merino.

POVEZANI ČLANCI:

Iako nisu znali što očekivati od ovog poteza, on je u velikoj mjeri – upalio.

– Ne zarađujemo mi nekakve dodatne novce, ali djeluje. Dosad nismo nikome naplatili 5 eura jer to i nije cilj – kazao je Merino, dodajući kako nikoga tko je pristojan neće zaustaviti u razgledavanju trgovine.  

>> VIDEO Veliko nevrijeme zahvatilo je dijelove Istre: DHMZ i Civilna zaštita izdali upozorenja

Komentara 4

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
16:34 28.08.2023.

Gologuzan turisti i internet slikači. Ima vlasnik pravo. To više nije reklama nego gnjavljenje radnika i uznemiravanje kupaca.

Avatar vrex
vrex
16:15 28.08.2023.

A onda vjv pravi kupci na kasi dobiju popust 5 € i sve pet..

LA
lajh1985
16:00 28.08.2023.

Zasto ima onaj prvi odgovor? Gdje to udje kod nas tourist da se poslika u ducanu I ode van?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije