Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna žrtva

Metalna vratnica 14-godišnjaku smrskala glavu i nagnječila mozak

pao gol
Nikola Ćutuk/PIXSELL
09.06.2011.
u 09:41

– Dječak ima teške ozljede, ali je pri svijesti – rekla nam je jučer liječnica sisačke Opće bolnice, gdje uz Viktorov krevet bdiju majka i stric, dok je otac na radu u Austriji

Za život Viktora Milasa, 14-godišnjeg učenika Osnovne škole Popovača, bore se liječnici u sisačkoj Općoj bolnici. Na nesretnog je dječaka jučer pala metalna vratnica te mu smrskala kosti glave i nagnječila mozak. Nesreća se dogodila oko 8 sati, na satu tjelesnog odgoja, dok su se učenici zagrijavali.

Dogodilo se u sekundi

– Viktor je skočio i rukama se objesio za prečku, potom podigao noge i njima se zakačio na metalnu šipku koja drži mrežu. Tada se vratnica prevrnula, a prečka ga je udarila u glavu – objašnjavala je još u šoku djelatnica OŠ Popovača Biserka Krivošić. Dodala je i kako je ovo prvi put da se takvo što dogodilo u toj školi.

– Bio je to nesretni slučaj, sve se dogodilo u sekundi – potresena je Biserka Krivošić.

Viktorovi školski kolege kažu da je gol pao na njega, a da je glavom udario u beton. Nastavnica tjelesnog previše je potresena da bi išta komentirala, a u šoku su i ostali djelatnici te svi učenici. Zajedno zabrinuto čekaju vijesti o Viktoru.

– Ima teške ozljede, ali je pri svijesti. Nešto konkretnije mogli bismo znati za dva-tri dana, ali kod ovakvih ozljeda teško je bilo što prognozirati – kaže anesteziologinja Kristina Mikulić-Engler. Uz Viktora su na odjelu intenzivne njege majka i stric, dok je otac na radu u Austriji. U obiteljskom domu u Osekovu zabrinuta je sestra Valentina.

– Znam da brat ima višestruke prijelome i krvarenje u mozgu te da liječnici čine sve što je u njihovoj moći – rekla nam je zabrinuta djevojka. Dok se svi mole za oporavak učenika osmog razreda, na školskom igralištu u tijeku je očevid, a na nesreću stoji podsjetnik – krvave mrlje na asfaltu. Igralište je sagrađeno prije 30-40 godina, a sprave već dugo nisu mijenjane.

Učenici krive huligane

I dok površni pregled pokazuje kako gol nije bio učvršćen, učenici tvrde da su ga vjerojatno rasklimali lokalni huligani koji se često navečer okupljaju na igralištu.

– Metalna prečka konstrukcije gola nije bila pričvršćena za tlo, a dječak je zajedno s njom pao na asfaltiranu površinu igrališta. Vratnica je pala na njega i udarila ga u predjelu glave – kazala je Iva Hranitelj, glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Kutinska policija utvrđuje sve okolnosti ovog nesretnog slučaja te će se utvrditi i eventualna odgovornost pojedinih osoba. Nesreće zbog rasklimanih stativa na školskim igralištima, na žalost, nisu rijetke. Posljednjih se godina diljem Hrvatske dogodilo nekoliko nesreća, a jedna je završila smrću 12-godišnjaka.

Komentara 19

AN
AnaB1982
09:53 09.06.2011.

opet...golovi ne padaju sami, znači vješali su se po njemu a gdje je za to vrijeme bio nastavnik??

DU
Deleted user
09:55 09.06.2011.

Opet isto, golovi, đukele, utapanje u rijeci. Jedina odrasla osoba koja je bila svjesna opasnosti i bila upoznata sa situacijom je sigurno profesor tjelesnog odgoja. Njega treba teretiti za pokušaj ubojstva i staviti ga u zatvor na 15 godina. Osim ako nije upozorio ravnatelja ili sl. Da sam ja profesor ovakva sranja si nebi dozvolio, trk po hiltijevku i 4 dvanaestice i prišrafi taj prokleti gol za beton.

FE
Felicijen
16:22 09.06.2011.

Pa koji je to već po redu nesretni slučaj s tim golovima!? Pa zar je tako veliki problem učvrstiti golove za podlogu kakva god bila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije