Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački SDP

Poplave i država Jeliću su alibi za poskupljenja jer nema projekata

mateljan
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
28.10.2014.
u 16:19

Država u Karlovac i županiju ulaže svrshishodnije nego što je ulagano dok je na vlasti bio HDZ s ministrima iz Karlovca i županije - kazao je Damir Mateljan, predsjednik SDP-a Karlovačke županije

Karlovačkom su gradonačelniku Damiru Jeliću novi zakon o porezu i regionalnom ustroju izgovor za najavljeno poskupljenje usluga vrtića, za veći prirez i komunalnu naknadu. Nikakvom političkom odlukom Vlade Gradu nije oduzeto apsolutno ništa, nego je u projekte u Karlovcu uloženo 16 milijuna kuna.

Bez otpuštanja u Gradu

Dobili bi i više da Karlovac ima više pripremljenih projekata. Samo za Centar na Babinoj Gori država i fond daju 3,9 milijuna kuna što je iznos za koji župan tvrdi da će biti uskraćen Županiji.

Država u Karlovac i županiju ulaže svrshishodnije nego što je ulagano dok je na vlasti bio HDZ s ministrima iz Karlovca i županije - kazao je Damir Mateljan, predsjednik SDP-a Karlovačke županije na konferenciji za novinare.

Žarko Latković, predsjednik karlovačkog ogranka, smatra da u gradskoj upravo može raditi do 120 ljudi, te da ne treba otpuštati, jer smatra da kriteriji za otpuštanje neće biti objektivni, nego da onda treba otići 20-ak ljudi pred mirovinom ili otkupiti godine za mirovinu kao što se radilo u karlovačkom Vodovodu, smatra Latković i pita zbog čega Grad u ovoj situaciji ne podigne 30 milijuna kuna oročenih u banci, umjesto da diže cijene, od vrtića na dalje.

U proračunu 180 milijuna kuna

– Najavljeno dizanje prireza bit će pogubno za poduzetnike koji su u Karlovcu, a otjerat će i one koji žele doći. Jeliću ostaje 180 milijuna kuna u proračunu. U šta će uložiti taj novac, obzirom da je najavio štednju i da odustaje od svih projekata, a alibi su mu država i poplave - kazala je Marina Novaković - Matanić.

Ona i Latković čestitali su Gradu, ali i Vladi za Kaquarij.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije