Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTLARI POMAŽU KOMPOSTIRANJE

Za brži rast biljaka mokrite u vrtu

vrt
Pixsell
13.11.2009.
u 09:31

U parku Wimpole Hall postavljena je trometarska bala za kompostiranje u koju mokre muški zaposlenici tog vrta, dok žene moraju koristiti obične zahode jer je njihova mokraća kiselija pa ne pospješuje kompostiranje.

U parkovima britanske Nacionalne zaklade u Cambridgeu slobodno se pomokrite. Same zaposlenike potiču da se olakšaju kako bi pomogli da se vrtovi zazelene.

U parku Wimpole Hall postavljena je trometarska bala za kompostiranje u koju mokre muški zaposlenici tog vrta. Upravitelj vrta Philip Whaites kazao je kako posljednjih osam tjedana zaposlenici odlaze na kompostište kada osjete zov prirode. Ipak, dodao je, ne mokre vani kada su u vrtu posjetitelji, kako ih ne bi preplašili.

Rosemary Hooper, zadužena za kompostiranje, potvrdila je kako mokraća pospješuje kompostiranje i da je neobičan zadatak dodijeljen samo muškim zaposlenicima jer je njihova mokraća manje kisela od ženske.

Do kraja godine zaposlenici će se olakšati i po tisuću puta svaki pa procjenjuju kako će se na taj način, uz dobrobit za biljke, dnevno uštedjeti i do 30 posto vode koja bi se inače potrošila za puštanje vode nakon obavljanja nužde.

 

Komentara 4

RO
romictea
15:33 14.11.2009.

A ona; pisaj da plivamo

DU
Deleted user
23:29 13.11.2009.

Odlicno reciklirana ideja stara vec stoljeca: u Kini uz ceste postoje drvene kucice/zahodi/sekreti kojima vlasnici polja zele namamiti prolaznike da se olaksaju bas na njihovom polju - da im sve sto uzgajaju bolje rodi. Stoljecima se zna za to ...

OB
-obrisani-
09:47 13.11.2009.

Popiškite se za brži rast svoga vrta ===================== 0 Auuu, hebote, a ja godinama pišam susjedu preko plota. Sad znam zašto je njemu onako grožđe slatko i trava velika, jedino po ljetu smrdi kao kod lava u kavezu, ali boli me kita za to, pa to je njegov vrt i njegovo grožđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije