Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis stanovništva

Popisivači ispituju: Imate li kotlić? A koliko ovaca i goveda?

popis stanovnistva (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
01.04.2011.
u 19:05

U Zagrebačkoj županiji na terenu je 816 popisivača i 116 kontrolora. Dnevno moraju popisati najmanje tri kućanstva.

U osam sati 816 popisivača te 116 kontrolora u cijeloj Zagrebačkoj županiji krenulo je na posao. Cilj prvoga dana, kako doznajemo, gotovo su svi ispunili – morali su popisati najmanje tri kućanstva.

Imate kotlić? A klimu? Kuća u kojoj živite u vašem je vlasništvu? – samo su neka od pitanja na koja su popisivaču Nevenu Ciganoviću odgovarali supružnici Marica i Drago Dijanek iz Ivanić Grada. Neven u svojoj torbi nosi i pomno prati satelitsku kartu s točno naznačenim ulicama – mora popisati 150 kućanstva.

– Prijavio sam se kako bih nešto zaradio, a na testiranju sam bio među prvih deset – kaže Ciganović koji je već godinu dana bez posla.

U tri obitelji koje je posjetio nije, kaže, bilo problema, ljudi odgovaraju na pitanja, a tek se na neka nasmiju.

– Koliko imate ovaca? – pita Dragu.

– Sedam ovaca, jednog ovna – spremno odgovara Drago i zbunjuje popisivača.

Dva dijela pitanja, ona o kućanstvu i osobna, popisivači ispituju najviše pola sata. Ako pogriješe, stvar spašava korektor.

Ključne riječi

Komentara 101

DU
Deleted user
16:41 02.04.2011.

Jedno pitanje za ove koji vode popis. Jel će mene oni kazniti ako ne prebrojim sve štakore koji se nalaze kod nas??? Jer teško ih je sve prebrojiti. A ako ustanove da nisam rekao točan broja, što će onda biti.

SA
santos008
15:38 03.04.2011.

Kotlic i jos kalajisani je neizostavni dio srbske kuhinje.Znaci,ako imas kotlic ,onda si srbin,tako da neke rubrike popisivac moze popuniti i da ne pita .Npr. ko si i sto si ,dovoljno je ovo da imas kotlic.

OB
-obrisani-
11:47 04.04.2011.

Ja sam se izjasnio ko Indijanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije