Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar nije uspio u pregovorima

Popijaču distributeri dali košaricu, plin skuplji 33 lipe + 5 lipa za skladištenje!

popijač
Robert Anić/PIXSELL
18.12.2009.
u 19:00

Ministar je sugerirao da popustimo nekoliko lipa, ali kako poslujemo u crvenom, nismo mogli udovoljiti njegovim sugestijama. Vlada nema zakonskih mogućnosti natjerati nas da snizimo cijene, tvrdi Miljenko Šunić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin.

Ministar Popijač nije uspio slomiti distributere plina i natjerati ih da dio poskupljenja tog energenta prelome preko svojih leđa.

Distributeri koje je jučer pozvao na sastanak u Ministarstvo gospodarstva dali su mu košaricu pa će cijena kubika plina, primjerice u Zagrebu, umjesto dosadašnjih 2,43 kune biti 38 lipa viša, odnosno iznosit će 2,81 kunu. Osim 33 lipe, koliko je Vlada dopustila poskupljenje plina Ini, potrošači će po kubiku plaćati još pet lipa jer se i trošak skladištenja plina prebacuje s Ine na potrošače.

– Ministar je sugerirao da popustimo nekoliko lipa, ali kako poslujemo u crvenom, nismo mogli udovoljiti njegovim sugestijama. Vlada nema zakonskih mogućnosti natjerati nas da snizimo cijene – rekao je Miljenko Šunić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin. Popijač je izbjegao novinare poslije sastanka.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:44 19.12.2009.

Volio bi da vi većernjakovci objavite cijenu plina po austriji i njemačkoj i da ih usporedite sa našim cijenama .ovo šta se radi po hrvatskoj je kriminal!

SN
snovakor
13:02 19.12.2009.

Evo ti cijena u SLO : 3,56 kn/m3....ali to se ne može uspoređivati s našom cijenom ovdje. Ona je malo preniska ali ne u ovom momentu. Kao drugo, ovaj čovjek koji je sada kao ministar, nema pojma...i zna pričati priću iza stola ali kad treba nešto poduzeti onda je kenjav i takvi ministri gospodarstva samo razaraju svoje gospodarstvo. Mnogi su stručnjaci za njega to isto rekli....što ćemo kad nas Jadranka (novinarka) vodi u propast

OB
-obrisani-
10:42 19.12.2009.

Više nemaju šta krasti pa su sada poćeli krasti od nas građana,cijena plina na zapadu je pola cijene od litre benzina,ova vlast je nesposobna i pod hitno trebaju dati ostavke jer nas svakim danom sve više unazađuju i osirumašuju!FUJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije