Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzrok iskrenje

Ponovno gori uz prugu u Rijeci i u zaleđu, ali i na Viru

požar uz prugu Rijeka Zagreb (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/9
Autori: tok, tli/VLM
20.07.2012.
u 17:06

Oko 15 sati izbio je požar na području Meje, nešto poslije i uz prugu na dijelu između Pećina i Donje Vežice u gradu, a na više je mjesta vatra buknula i u Sušačkoj Dragi

Uz željezničku prugu Rijeka – Zagreb ponovno gori, a uzrok požara najvjerojatnije je iskrenje prilikom prolaska vlaka, kao i prije dva dana u Sušačkoj Dragi.

Oko 15 sati izbio je požar na području Meje, nešto poslije i uz prugu na dijelu između Pećina i Donje Vežice u gradu, a na više je mjesta vatra buknula i u Sušačkoj Dragi, odakle se preko brda požar širi prema Kukuljanovu. Gori trava i nisko raslinje, a vatrogascima su na terenu neko vrijeme pomagala i četiri kanadera.

Požar je danas oko 15 sati buknuo i kod Grožnjana, gdje se zapalila bjelogorična šuma. Do 18.30 sati ugasili su ga lokalni vatrogasci i dva kanadera. Opožareno je 20 do 25 hektara šume, trave i niskog raslinja.

Pet požara i u Dalmaciji

Vatrogasci iz Gračaca, Zadra i Šibenika već osmi dan pokušavaju zaustaviti širenje vatre kod Bijelog vrha, a u susjednoj Šibensko-kninskoj županiji vatra i dalje prijeti stanovnicima Unešića.

U 12.36 sati DUZS je zaprimio i zahtjev za pomoć pri gašenju požara na području Smrdelja kod Kistanja. Požar je lokaliziran oko 14.29 sati, a izgorjelo je gotovo 7 hektara smreke, trave i niskog raslinja. U gašenju se sudjelovala tri kanadera i air tractor.

Gori i u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to u Kamešnici, gdje se s vatrom bore lokalni vatrogasci, a pomaže im helikopter za prijevoz vode.

Oko 18.25 sati planulo je i na otoku Viru, a zapaljenu borovu šumu i nisko raslinje vatrogasci gase uz pomoć kanadera te tri air tractora.

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:18 20.07.2012.

Pustiti nek izgori sve. Nemasmisla toliko se truditi, to nitko ne cijeni čini mi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije