Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS HRVATSKE 2009.: Predstavljamo svih 24 nagrađenih čija nesebična djela govore više od tisuću riječi

Ponos Hrvatske: Njima se divi cijela Hrvatska

ponos hrvatske
Foto: Davor Puklavec / Pixsell
1/2
07.12.2009.
u 19:10

“Neposlušnog” pekara Azgana Qenaja, koji je susjedima darivao kruh, inspekcija je kaznila sa 30.000 kuna.

Pekar Azgan Qenaj 12 je godina siromašnim susjedima besplatno dijelio neprodani kruh iz svoje pekarnice Romaja.

>>Na svečanosti u HNK nagrađeni skromni junaci i njihova djela

Pomagao siromašnima
A onda je država uvela zabranu rada nedjeljom, koja je u međuvremenu “pala”, i Azganu, o kojem je prvi pisao upravo Večernji list, zabranila rad nedjeljom nakon 14 sati.

No Azgan nije dopustio da ga država “nauči” kako nije dobro činiti dobro pa je topli kruh nastavio dijeliti svojim susjedima, umirovljenicima i svima kojima je i šest kuna pravo bogatstvo. Neposluh ga je stajao 30 tisuća kuna kazne, ali je zato zavrijedio prestižnu nagradu “Ponos Hrvatske”, odlikovanje koje svim istinskim herojima, ljudima koji su svojim djelima pokazali što znači biti dobar, human, požrtvovan već petu godinu zaredom dijeli dnevni list 24 sata.

Darovala organe
Isto priznanje dospjelo je u ruke još 23 istinskih heroja, čija su nesebična djela promijenila mnoge živote, neke i spasila. Zato ne začuđuje što su im u Hrvatskome narodnom kazalištu, gdje su im priznanja i uručena, u nedjelju došli reći koliko im se dive brojni uglednici iz svijeta politike, sporta, kulture... među kojima i predsjednik države Stjepan Mesić te premijerka Jadranka Kosor, koju je najviše dirnula priča obitelji Butković koja je darovala organe svojega preminulog sina.

A heroji su imali samo jednu želju – da budu primjer drugima!

POPIS I SLIKE SVIH NAGRAĐENIH POTRAŽITE U NAŠEM TISKANOM IZDANJU!

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Uzorak
Uzorak
23:11 07.12.2009.

čestitke, pekaru....prst dolje bijednoj državi i ljudima koji ju vode !!!

OB
-obrisani-
22:25 07.12.2009.

Prilika čini lopova.

IZ
izgnanik
22:45 07.12.2009.

logika kod inspekcije nema besplatnih ručkova jer i mama pripada poneka mrvica od kruha jer mi i imamo dobra primanja zato sto i mi sa ostalim u državnom aparatu zivimo na račun ove opljačkane sirotinje koje sad kruha nemaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije