Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnici ministara

Pomoćnica ministra 2002. skrivila nesreću i nije pozvala policiju

Rajko Ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
Autori: Ivanka Toma, Tea Romić, Marko Špoljar
30.12.2011.
u 08:00

Čanković je bila načelnica Uprave pravnih i kadrovskih poslova u MUP-u za mandata koalicijske vlade Ivice Račana, u vrijeme kada je Ostojić bio ravnatelj policije

Na prvoj sjednici Vlade smijenjen je ravnatelj policije Oliver Grbić. U Grbićevu mandatu policija je, podsjetimo, podigla kaznene prijave protiv trojice SDP-ovih gradonačelnika – Tonina Picule (V. Gorica), Zvonimira Mršića (Koprivnica) i Vojka Obersnela (Rijeka). Dok su protiv Picule i Mršića tužitelji prijave odbacili još prije godinu dana, prijavu za Riječke tržnice, kojom se kompromitiralo i Slavka Linića, Državno odvjetništvo odbacilo je neposredno prije izbora.

Novog ravnatelja policija će dobiti tek nakon što se raspiše i provede natječaj. Dotad će prvi policajac biti zamjenik ravnatelja Dražen Vitez, a Grbić će, priopćili su iz MUP-a, biti raspoređen na druge policijske poslove sukladno zakonu. Ministar Ranko Ostojić nije imenovao svog zamjenika, ali je Vlada imenovala Sanju Čanković njegovom pomoćnicom za pravne poslove. S. Čanković bila je načelnica Uprave pravnih i kadrovskih poslova u MUP-u za mandata koalicijske vlade Ivice Račana, u vrijeme kada je Ostojić bio ravnatelj policije. Smijenjena je odmah nakon što je HDZ osvojio vlast te degradirana na najniže policijske poslove. Formalni povod za njezinu profesionalnu eutanaziju bila je prometna nesreća koju je na Staru godinu 2002. skrivila službenim vozilom. Posljedica je bila materijalna šteta, no Čanković je učinila propust jer nije pozvala prometnu policija na očevid. Protiv nje su bili pokretani stegovni i kazneni postupci, ali je na kraju za sve oslobođena. Za prometnu nesreću kažnjena je prekršajno.

Budući da u MUP-u slijedi donošenje niza rješenja, Ostojić je prije neki dan rekao da mu je u ovom času važnije imenovati pomoćnika koji će znati pripremati i biti ovlašten potpisivati pravne akte nego zamjenika. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić na prvoj sjednici Vlade nije predložio svoje ljude. Uvjeren je da može napraviti bitan napredak u pravosuđu, ali pod uvjetom da uspije formirati dobar tim od šest, sedam ljudi. Očigledno mu je važnije da pronađe ekipu koju smatra kompetentnom nego brzina kojom će je formirati. Zamjenikom ministrice zaštite okoliša i prirode imenovan je Hrvoje Dokoza (rođen 1971.), direktor Prodajno-servisnog centra Zagreb. No, kako je dio karijere proveo u Hyundaiju, a ministrica Mirela Holy vozi njihovu marku automobila, odmah su počele šale na njezin račun.

 – To je čista slučajnost. Uostalom, auto sam kupila prije 10 godina i to nema veze s Dokozom. Izabrala sam ga za zamjenika jer je velik stručnjak na području emisije automobilskih plinova – objasnila je Holy, koja je spomenuti automobil kupila 2001., a Dokoza je u Hyundai došao tek 2005. Očekivano, predstojnikom Ureda premijera imenovan je Tomislav Saucha, a glasnogovornica Vlade postala je dugogodišnja glasnogovornica SDP-a Ivana Grljak.

Komentara 123

VI
vidicmar
08:40 30.12.2011.

30.12.2011. u 08:31h vila velebita je napisao/la: Nebi se štel mešat, ali policija i inače daje naputak da kod manjih šteta vozači riješe stvari dogovorom. Čak postoji i onaj obrazac koji treba popuniti i potpistati.... Mislim da su ovaj naslov i članak malo promašeni... Prije bi ovo išlo na temu - kako kreirati senzaciju!!! -------------------------------------------------- ne sa službenim vozilom MUPa

LI
libero
08:56 30.12.2011.

Važno da su usraše popušili......

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:02 30.12.2011.

Navodno je i brat od te pomoćnice ministra, imao saobračajnu nesreću strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije