Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jacek Rostowski

Poljski ministar financija: Prijeti nam gospodarska katastrofa i rat

Jasek Rostowski
AFP/PIXSELL
21.11.2011.
u 15:05

Ako bi se eurozona raspala, izgubili bismo golemi dio našeg BDP-a, kaže Jacek Rostowski

– Ako bi se eurozona raspala, izgubili bismo golemi dio našeg BDP-a. Prijeti opasnost povijesne gospodarske katastrofe koja bi mogla dovesti do rata u Europi, rekao je za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung poljski ministar financija Jacek Rostowski.

On je i prije dva mjeseca šokirao javnost izjavom kako Europi prijeti rat u sljedećih deset godina te da zbog toga svoju djecu planira poslati u SAD.

Dodao je kako Europska središnja banka (ECB) mora početi snažnije kupovati obveznice prezaduženih zemalja eurozone, inače će i sam "projekt euro" doći u pitanje. Kaže kako je mala šansa da će se kriza zaustaviti na Italiji ako se tržišta ne smire te da će se proširiti na svaku zemlju eurozone uključujući i Njemačku.

Ključne riječi

Komentara 106

MA
maraosta
22:09 23.11.2011.

samo još zadnji mulci ne vide da je uzrok krize unija

OD
oltar domovine
15:30 21.11.2011.

da gospon ministar je donekle u pravu uvek je tako bilo pocevsi od 1933 godien pa do 1939 godine kriza i sve veca kriza i onda rat !!Tako i ova kriza samo ce vise da se produljubljuje dok do rata ne dodje ..jer normalno doce desne struje na vlast i bice svi svima krivi a da ne pricam o granicama ovom i onom a toga im svuda u europi od francuske Corse i Alsaca ,spanjolske-baskije ,belgije,irske i engleske a kod nas da ne pricam \"Bosna moja poharana\" hehe

OB
-obrisani-
16:45 21.11.2011.

pozdrav samuraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije