Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKA DEKLARACIJA

Poljska će pomoći Hrvatskoj da dođe do novca iz fondova EU

fondovi eu,split (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
14.05.2012.
u 14:19

Racionalno koristite novac kao mi. Nismo imali recesiju, upozorila je Elžbiet Bienkovska, ministrica regionalnog razvitka Republike Poljske

– Već u drugoj polovici 2013. godine očekujemo 450 milijuna eura iz europskih fondova, a tijekom 2014. godine milijardu i 80 milijuna eura. To su ogromna sredstva i trebamo se pripremiti za njih – rekao je Branko Grčić, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvitka i fondova EU, na konferenciji "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije – prijenos znanja i iskustava Republike Poljske" održanoj u Splitu.

Grčić je najavio mogućnost promjene regionalnog ustroja Hrvatske kako bi se ravnomjernije mogla koristiti sredstva iz fondova EU. Ministrica regionalnog razvitka  Republike Poljske Elžbiet Bienkowska preporučila je Hrvatskoj racionalnu potrošnju sredstava iz fondova EU. – Mi u Poljskoj racionalno koristimo sredstva iz fondova EU kako bismo izbjegli krizu i nismo imali recesiju. Mi imamo vlastitu regionalnu politiku, a to znači da za razvoj svojih regija koristimo 50-60 posto sredstava iz fondova EU, a ostatak osiguravamo sami. I za Hrvatsku bi bilo važno da ima sličnu vlastitu regionalnu politiku, a ne da se oslanja samo na fondove EU – rekla je Bienkowska koja je istaknula spremnost svoje države da pomogne Hrvatskoj kako bi došla do sredstava iz fondova EU.

U Splitu je potpisana deklaracija o suradnji Hrvatske zajednice županija i Saveza vojvodstava Republike Poljske.

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:38 14.05.2012.

Poljska ce da vam pomogne da dodjete do novca iz EU fondova, zato sto Poljaci vole da imaju vece poreze i druga davanja tako da bi mogli to vama da daju. lol

OB
-obrisani-
15:39 14.05.2012.

Svi se sjećamo tih bjeddnih poljaka.što su ne tako davno dolazili u Hr po milostinju i prodavati svoju lošu robuuu, sada će nam oni pomoći ????

FE
Felicijen
15:32 14.05.2012.

Ajde da i nama netko želi pomoći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije