Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuga u poljskoj

Na pogreb Kaczynskog stižu Obama, Medvedev, šef NATO-a...

poljska (1)
Foto: AFP
1/6
17.04.2010.
u 09:14

Poljaci će se od svake žrtve oprostiti posebno, u svečanoj ceremoniji koja je započela u 8. 56 sati kada su se oglasile sirene i crkvena zvona na trgu Pilsudski u Varšavi.

Sirene, tišina, a po dolasku blizanca poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i kćeri Marte pljesak – tako je mnoštvo na najvećem trgu u Varšavi izrazilo sućut žrtvama zrakoplovne katastrofe u Smolensku. Dolazak na nedjeljni pogreb u Krakov najavili su predstavnici 96 zemalja.

Zbog zrakoplovnog su kaosa, osim našeg predsjednika Josipovića, od dolaska odustali sjevernokorejski premijer, indijski ministar vanjskih poslova i drugi. Američki predsjednik Obama stiže vojnim avionom, a Poljaci će s osobitom pozornošću dočekati ruskog predsjednika Medvedeva.

Slovački predsjednik Gašparovič doputovat će automobilom, kao vjerojatno i austrijski šef države Fischer te bivši ukrajinski predsjednik Juščenko. Dolaze i danska kraljica Margareta II., švedski monarh Carl XVI. Gustaf i šef NATO-a Rasmussen.

Misu za Mariju i Lecha Kaczynskog u bazilici sv. Marije u Krakovu u 14 sati predvodit će posebni papin izaslanik kardinal Angelo Sodano. Sam pokop u kripti katedrale na Wawelu pored poljskih kraljeva, pjesnika i heroja vodit će kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i bivši tajnik Ivana Pavla II.

Komentara 10

Avatar ludi kekec
ludi kekec
20:29 17.04.2010.

Zar američkim i ruskim avionima ne smeta prašina u zraku??? Možda imaju ugrađene usisivače?

Avatar mimica
mimica
17:43 17.04.2010.

nemate aviona za suncan let gospodine vrhovni zapovjedniče ,a s vojnim migom mozete samo do čakovca letjeti.bitno da vi opraštate !!!!

OB
-obrisani-
09:45 17.04.2010.

Pocivali u miru... ( Pocivali u miru... (

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije