Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Poljskoj

Poljaci još jednom izabrali Donalda Tuska

pristupni ogovor, eu, kosor, tusk
Robert Anić/PIXSELL
10.10.2011.
u 12:09

Donald Tusk postao je prvi poljski premijer koji je dva puta uzastopno izabran na istu poziciju.

Pobjedu na izborima u Poljskoj  odnio je Donald Tusk, javlja BBC. Time je postao prvi tamošnji premijer kojemu su građani dva puta uzastopno iskazali povjerenje od pada komunizma 1989. Njegova stranka desnog centra Građanska platforma  dobila je 39% glasova, a oporbena stranka Jaroslava Kaczynskog Pravo i pravda 30 posto glasova. Građanska platforma koalirala je s Poljskom seljačkom strankom Waldemara Pawlaka, koja je osvojila je 9,5 posto glasova.

Tusk je u protekle četiri godine predvodio poljsku vladu koja je omogućila jak ekonomski rast zemlji. Naime, Poljska je jedina članica EU koja je izbjegla ekonomsku krizu. Ove godine Poljskoj se predviđa ekonomski rast od 4%, što je najviši rast među europskim zemljama.


Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
22:07 10.10.2011.

Koji je od ova dva na slici Donald?!

Avatar wratnik
wratnik
19:18 11.10.2011.

Poljaci su bili u velikoj dilemi, nisu oni bas zato birali Donalda da im je to bilo posebno zadovoljstvo, ne vec da nisu imali drugog izlaza, exrremne partije nisu vise htjeli birati jer im je radila svojedobno dosta probleme. Donaldd nije bas bijo broj 1. ali ipak bolje nego opet nacionalizam,!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije