Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u s. brodu

Polijevao goste kafića benzinom i prijetio da će ih zapaliti!

polijevao benzinom,slavonski brod,kafic boomerang (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/3
25.07.2013.
u 14:27

U ruci je držao upaljač i vikao nam da uđemo unutra da nas zapali. Govorio je kako se on ne boji smrti, prepričao je gost

Prava drama događala se u srijedu oko 21 sat u kafiću Boomerang u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Nepoznati muškarac (34) pola je sata mirno sjedio za šankom, popio je jedno i počeo piti drugo pivo. Sve je uredno platio. Odjednom je iz plastične boce s dvije litre benzina koju je držao pokraj sebe počeo zalijevati inventar lokala, goste i konobaricu. U kafiću je tada bilo četvero gostiju koji su, shvativši kakve su mu namjere, zajedno s konobaricom brzo istrčali van. 

– S kolegom sam mirno sjedio za stolom kada mi je muškarac prišao i zatražio upaljač. Dao sam mu ga, misleći da želi zapaliti cigaretu. Okrenuo sam se i dvije minute poslije osjetio kako me netko polijeva nekakvom tekućinom po glavi i leđima – kaže gost Davor Dokić. Navodno je neposredno prije nemilog događaja u kafiću sjedio i napadačev otac s kojim se nešto prepirao i dovikivao preko stolova, ali je on otišao prije nego što je ovaj počeo benzinom polijevati goste.

– U ruci je držao upaljač i vikao nam da uđemo unutra da nas zapali. Govorio je kako se on ne boji smrti. Ja sam ga pozvao da izađe van pa da vidimo u čemu je problem, ali došao je samo do ulaza. Nije mi se činio pijan – nastavlja Dokić. Svi su vidjeli da je piroman sa sobom donio bocu, ali nitko nije znao što je unutra. O motivima koji su ga nagnali da počini nedjelo nitko ništa ne zna. U kafiću je prije bio samo jednom, prije nekoliko mjeseci, i ponašao se normalno. Vlasnica i konobarica bile su uplašene i šokirane onim što se dogodilo u njihovu, inače mirnom kafiću.

Tresle smo se od straha. Nemam pojma što mu je bilo u glavi i zašto je sve to napravio. Najvažnije je da je sve sretno završilo – kazala je vlasnica Marijana Altgajer. Ubrzo je došla policija i svladala piromana. Vatrogasci su obavili potrebne mjere i oslobodili lokal od zapaljivih para benzina. Policija će 34-godišnjaka kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

>>Žena mu nije dala novac za piće pa se iz protesta zapalio benzinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije