Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevozio 17 migranata

Policija ulovila krijumčara (26) i kod Jastrebarskog: Pokušao im pobjeći pa se zabio u drvo

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
19.01.2024.
u 19:02

Sve je krenulo, izvijestila je policija, kada su službenici u Velikoj Jamničkoj sinoć oko 21.30 sati uočili osobni automobil stranih nacionalnih oznaka. Posumnjali su da se u njemu nalaze strani državljani, pa su ga počeli i pratiti

Zagrebačka policija oglasila se o drugom slučaju pokušaja krijumčarenja u Zagrebu zbog kojeg su policajci imali noćas pune ruke posla. Prvi slučaj, podsjetimo, dogodio se u kasnim noćnim satima, kada je policija po Zagrebu imala potjeru za krijumčarom koji se naposljetku zabio u policijsku blokadu, a iste te večeri policija je imala posla s krijumčarom i kod Jastrebarskog.

Kako su izvijestili, u tom slučaju nije bilo potjere policije jer je krijumčar, dok je pokušavao izaći policiji iz vidokruga, skrenuo na makadam i zabio se u stablo. Vozač, 26-godišnji državljanin Srbije, pobjegao je s mjesta nesreće te preminuo nedaleko od mjesta gdje je došlo do nesreće. 

Sve je krenulo, izvijestila je policija, kada su službenici u Velikoj Jamničkoj sinoć oko 21.30 sati uočili osobni automobil stranih nacionalnih oznaka. Posumnjali su da se u njemu nalaze strani državljani, pa su ga počeli i pratiti. 

- S obzirom na to da je vozač osobnog automobila uočio da se iza njega kreće drugo vozilo, s ciljem skrivanja nakon zavoja i nakon što su mu policijski službenici izašli iz vidokruga, skrenuo je na makadamski put i potom na šumski put na kojem se nalazilo mokro blato zbog čega je naletio na stablo. Nakon naleta na stablo, vozač osobnog automobila stranih nacionalnih oznaka izašao je iz vozila i dao se u bijeg kroz šumu - objašnjava policija, dodajući kako su na mjestu događaja zatekli čak 17 stranih državljana koje je vozač ostavio, a njih 12 je prevezeno u bolnice. 

POVEZANI ČLANCI:

Tri maloljetnika su lakše ozlijeđena, kao i sedam odraslih, dok je jedna osoba teško ozlijeđena u ovoj nesreći. Policija je, dok su se zbrinjavali migranti, krenula u potragu za 26-godišnjim krijumčarom.
 
 - Nedaleko od mjesta događaja pronašli muškarca za kojeg se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, nakon što je naletio na stablo i napustio vozilo, nedaleko mjesta događaja preminuo, a što su utvrdili djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su mu pokušali pružiti liječničku pomoć. Strani državljani dovedeni su u službene prostorije gdje su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu - objasnili su. 

>> VIDEO Filmska potjera u Zagrebu: Kombijem s migrantima jurcao po gradu, zabio se u policijsku blokadu

Komentara 6

BU
burza
19:44 19.01.2024.

Svaki migrant koji dolazi nelegalnim rutama i pomocu krijumcara nesmije se prihvatiti kada trazi azil odmah ga vrstiti natrag

Avatar Viktor999
Viktor999
19:37 19.01.2024.

treba uvesti drakonske kazne za svu tu gamad što se bavi trgovinom ljudima a policiji dati daleko šire ovlasti dok ih love tj. da im se odobri upotreba svih sredstava koje imaju bez bojazni od naknadnih problema

DU
Deleted user
19:09 19.01.2024.

Previše je tiga za policiju, ako će samo krijumčare.i migrante loviti, ljudi će se uz granicu i na rutama, prisilno samorganizirati. Ovo bez pomoći HV-a više nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije