Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz mržnje

Policija uhitila mladića koji je pretukao dvije lezbijke u Zagrebu

gej parada, zagreb (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
Autori: IČ/VLM, es
06.07.2012.
u 11:37

Jednoj djevojci bila je slomljena čeljust, rasječena usnica i imala je potres mozga, a druga hematome i masnice po licu

Zagrebačka policija uhitila je jutros mladića I. C. (26) koji se sumnjiči da je 22. lipnja na zagrebačkoj Trešnjevci pretukao dvije djevojke, lezbijski par. Zagrebačka policija  izvijestila je da je mladić bio motiviran mržnjom prema oštećenima zbog njihove seksualne orijentacije. Nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje.

Pretučene su 30-godišnja hrvatska državljanka te 28-godišnja državljanka Velike Britanije. Jednoj djevojci bila je slomljena čeljust, rasječena usnica i imala je potres mozga, a druga hematome i masnice po licu.

Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su tog dana uoči samog napada, kad su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, nego je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu.

Nakon što su djevojke izašle na stanici kod trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao pokraj rotora na Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju.

– Zločini iz mržnje protiv LGBT osoba moraju prestati i moraju se suzbiti svih zakonskim sredstvima te uz najstrožu javnu osudu – reagirali su tada iz Zagreb Pridea.

Komentara 84

XN
xnet0822
10:58 09.07.2012.

06.07.2012. u 12:51h Mihac™ je napisao/la: Jesam li ja jasno napisao da ih nije trebao istamburati i da ih je trebao uslikati i pozvati policiju, no po minusima na moj komentar se vidi koliko su pederi i lezbejke agresivni. Sadaa je tu pitanje da li su se baš držale za ruke ili nisu. Ja to ne znam, to kažu one, no viđam ih po gradu da se baš ne drže za ruke, viđam ih na moru ( pedere) kako se javno guze u vodi pred djecom a kada mu netko zalijepi šamarčinu tada je to zločin iz mržnje.Halooo!!?? ---------------------- Molim te šuti, jer bi ti se moglo dogoditi da i tebe istamburaju i to oni koje najviše prezireš i mrziš - dovoljno je samo promoliš glavu kroz otvorenu kapiju svoje kuće na ulicu ...

JO
joso
12:28 06.07.2012.

treba idiota osudit na 10 godina jer je napao bez razloga dvije osobe. ko je tu gay ko peder sasvim je nebitno.

TW
Tex_Willer
12:24 06.07.2012.

nadamo se svi da će ovaj bik dobiti puno dana i sati društveno korisnog rada. neka čisti smeće po gradu i neka krči ilegalna odlagališta otpada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije