Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čavoglave

Napadač na HTV-ovu ekipu sam se prijavio policiji u Vukovaru

'05.08.2010.,Cavoglave - Velika proslava dana pobjede u Thompsonovim Cavoglavama. Thompsonov koncert Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
07.08.2010.
u 14:50

Kako se ističe, identificirali su i dvije osobe iz Ogulina i jednu iz Popovače koji su 'nosili obilježja zabranjena zakonskim proopisima'

Policija je utvrdila identitet osoba koje su 5. kolovoza u Čavoglavama na proslavi 15. godišnjice Oluje napale novinare HRT-a. Riječ je o 24-godišnjaku iz Vukovara i 28-godišnjaku iz Dugopolja. Njihova imena policija nije objavila jer je u tijeku kriminalistička istraga. Policija je identificirala još tri osobe koje su za proslave u Čavoglavama nosile zabranjena ustaška obilježja. Riječ je o dvojici Ogulinaca (jednome je 39, a drugome 37 godina) te 51-godišnjaku iz Popovače. Protiv njih će biti podnesena prekršajna prijava, kaže Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Nazočila i dva biskupa

Organizatori proslave Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i 15-godišnjice Oluje u Čavoglavama reagirali su na medijske napise o proslavi u njihovu mjestu.

“Dio medija namjerno i zlonamjerno iskrivljuje sliku o ovom događaju, po nalogu određenih centara moći koji žele drugu i drugačiju, odnosno nikakvu Hrvatsku. Zar nije znakovito da u njihovim izvješćima nema ni riječi, ni jedne slike s veličanstvenih događaja poput spektakularnog koncerta kojemu je nazočilo više desetaka tisuća posjetitelja, nema ni jedne slike sa sportskih i drugih događanja u kojim je sudjelovalo na desetke javnih osoba, nema izjave, čak ni izvješća, o nazočnosti dvojice biskupa, mons. Ante Ivasa, šibenskog biskupa, i mons. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa, velikog broja svećenika, branitelja, generala i uglednika”, navodi u priopćenju uime organizatora fra Ilija Mikulić.

HRT-ovci neće tužiti

Svoj iskaz u policiji dali su i napadnuta novinarka Ivana Ramadža i njezin kolega snimatelj Krešimir Morić. Snimatelj HRT-a je rekao da oni neće tužiti niti kazeno prijavljivati napadače iz Čavoglava. Morić izričito demantira da je na bilo koji način provocirao napadače, nego je kaže, samo radio svoj posao.

– Novinari HTV-a, za razliku od ostalih, nisu se akreditirali, nisu se obratili organizatoru, nisu tražili izjave, već su zašli po ugostiteljskim objektima tražeći nekakve kompromitirajuće momente – dodaje u pripćenju fra Ilija Mikulić.

Podsjetimo, organizator je angažirao 100 zaštitara, od kojih 50 profesionalaca i vjerovali su da je to dovoljno za skup od 60.000 ljudi.

Thompson stalno poziva ljude da na njegove koncerte dolaze samo s kapama i obilježjima hrvatske pobjedničke vojske, dodao je Zdravko Barišić, njegov menadžer. Krunoslav Borovac, glasnogovornik ravnateljstva policije, kaže da policija ne razmišlja o kažnjavanju organizatora jer su radili prema propisima. Prijava i istraga bit će samo protiv pojedinaca koji su narušavali javni red i mir te koji su napali novinare.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije