Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muljaže u istri

Zbog sumnje u malverzacije sa zemljištem uhićena Vinka Cetinski

cetinski
Robert Anić/Pixsell
08.04.2011.
u 19:17

Danko Končar ovlastio je V. Cetinski da u njegovo ime za 100 milijuna eura kupi veće površine zemljišta u Istri. Potrošila je 90 milijuna, za zemljište vrijedno tek 30 mil.

Bivšu doministricu turizma Vinku Cetinski i još četvoro osoba policija je u petak navečer uhitila zbog sumnje u malverzacije tijekom kupovine zemlje u Istri za poduzetnika Danka Končara te štetu od 25 milijuna kuna.

- Da, istina, privedena je. Smatramo da je to normalno postupanje policije kod takvih istraga. Više od toga ni mi ne znamo, pa ne možemo ni komentirati - rekla nam je Snježana Jerković, glasnogovornica Tonyja Cetinskog koji je u vrijeme našeg poziva bio na koncertu.

- Radi se o lažnim optužbama protiv moje supruge, a to ću dokazati u redovnom postupku, kazao je suprug istarske poduzetnice Mirko Cetinski.

Uložio 100 milijuna eura

Vinku Cetinski je prije tri godine Danko Končar postavio za članicu uprave svoje tvrtke Kermas ulaganja te je kao direktoricu ovlastio da u njegovo ime za 100 milijuna eura kupi veće površine zemljišta u Istri. S obzirom da je u nju imao puno povjerenje Končar nije provjeravao na koji način ona obavlja dogovoreni posao. Rezultat je bio katastrofalan. Na kupnju zemljišta potrošeno je najmanje 90 milijuna eura, a revizija je naknadno utvrdila da je ono vrijedno ne više od 30 milijuna. Večernji list je već pisao o načinu prema kojem je Vinka Cetinski uz pomoć agenata za prodaju nekretnina Drage Radolovića, svog supruga Mirka, Marina Sorga te odvjetnika Željana Hrvatina varala Končara. On kaže da je ovakav rasplet i očekivao.

- S obzirom na to što su napravili drugačiji rasplet bio bi u najmanju ruku skandalozan. Pravni organi na ovaj način samo su dokazali da rade svoj posao. Ovo je samo jedan dio priče i njime neka se bavi država. Ključno je pitanje povrata novca za koji su me oštetili. Ako nemaju keša, nekretnine imaju i učinit ću sve da na ovaj način vratim ono što su mi ukrali – kaže Končar. Iako za sada nije poznato kojim dokazima istražitelji raspolažu, navodno imaju i niz iskaza osoba od kojih je Vinka Cetinski kupovala zemlju pa je tako postalo jasno da je agencija za nekretnine znala osnovati tvrtku na čije ime je naknadno kupljena nekretnina.

Vinka Cetinski bi par dana kasnije u ime Kermasa kupila istu tvrtku za nekoliko puta uvećanu cijenu od stvarne vrijednosti. Agencija bi također znala osnovati tvrtku za 20.000 kuna i prije no što je u njezino ime kupila nekretninu, Vinka Cetinski bi je u ime Kermasa kupila za milijun eura. Končar bi joj poslao novac za kupnju tvrtke, ona bi ga dala agenciji koja bi za 250.000 eura kupila zemljište i zajedno bi ga, naknadno unijeli u imovinu. Znala je i posredstvom agencije Vinka Cetinski pronašla bi vlasnika poljoprivrednog zemljišta koji je za svoj posjed tražio 100.000 eura. Agencija bi mu ponudila 600.000 eura uz uvjet da sebi zadrži duplo od traženog, 200.000 eura, a njima u gotovini vrati 400.000 na ruke.

Nobilo nije iznenađen

Vijest o uhićenju majke pjevača Tonija Cetinskog nije iznenadila odvjetnika Nobila, Končareva zastupnika, ali i oca Tonijeve supruge Ivane Nobilo. Kazao je da se ovakav scenarij i očekivao s obzirom na kaznenu prijavu koju je Končar podnio protiv svoje bivše suradnice.

Ključne riječi

Komentara 172

OB
-obrisani-
20:13 08.04.2011.

Nadam se da je vrijeme hajducije proslo.

IM
imra
19:35 08.04.2011.

baš bi bilo zanimljivo znati što je sa kupnjom brodogradilišta . toliko se pisalo o tome a sada nikaj...

OB
-obrisani-
21:45 08.04.2011.

sigurno joj je ..Ivo Sanader prijetio da će ju zaklat ...ako ...ne krade...ha ha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije