Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod nadzorom

Policija pretražila kuću bivšeg premijera Ive Sanadera

sanaderi (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
Autori: Ivanka Toma, Marina Škalić/VLM
23.12.2010.
u 21:49

Iz MUP-a su demantirali da je Mirjani i Bruni Sanader bio zabranjen ulazak u kuću

Mirjana i Bruna Sanader neugodno su se iznenadile vrativši se s puta. Nisu uspjele mirno ući u svoju kuću u Kozarčevoj jer im to nije dopustila policija. Jasna Novak, punomoćnica Mirjane i Brune Sanader, izjavila je da je policija Sanaderovoj ženi i kćeri oduzela putne isprave, no nije ih uhitila.

Nadzor ulaznih vrata

Nakon što su pred kuću došle novinarske ekipe, policija je Mirjanu i Brunu Sanader, u pratnji odvjetnika Ivana Lovrića, ipak oko 22.30 sati pustila u kuću, no i nakon toga budno su pazili na svaku osobu koja se približila vratima ili je makar prolazila pokraj rezidencije Sanaderovih. Nedaleko od ulaza u kuću četvorica policajaca sjedila su u škodi. Ignorirali su sva pitanja o Sanaderovima i njihovu poslu u Kozarčevoj ulici. Nakon što su konačno ušle u kuću, Mirjana i Bruna Sanader više se nisu pojavljivale na ulici.

Kako se doznaje, po nalogu suda policija je u četvrtak tijekom dana počela plijeniti kolekciju umjetničkih slika u vlasništvu bivšega premijera. Umjetničke slike čija vrijednost navodno čak i peterostruko premašuje iznos od 1,5 milijuna kuna koji je Sanader naveo u imovinskoj kartici zaplijenjene su u njegovoj kući u Splitu, potom u elitnom poslovnom prostoru u Šarengradskoj ulici u Zagrebu. A kada se sudski nalog pokušao provesti i u domu obitelji Sanader u Kozarčevoj ulici u Zagrebu, pljenidba nije provedena jer – nikoga nije bilo kod kuće! Policija je zato dobila zadatak da tijekom dana motri na kuću i pazi da nitko ništa ne iznese. A navečer, kada su supruga i mlađa kći bivšeg premijera došle kući, policija ih je zaustavila ispred zgrade i legitimirala. Tada je vrlo brzo reagirala odvjetnica Jasna Novak. Na njenu izjavu da je policija zapečatila kuću i oduzela putovnice Mirjani i Bruni Sanader reagirali su iz MUP-a:

– To nije točno! Policija provodi nalog suca istrage i kuća je pod nadzorom. Supruga i kći bivšeg premijera mogu ulaziti i izlaziti, ali pod nadzorom – izjavio nam je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Sudski nalog koji je policija provodila jučer na tri Sanaderove adrese nastavak je privremene blokade imovine dok se ne završi kazneni postupak koji je protiv Sanadera otvoren u Zagrebu, a koji se dijelom preselio i preko granice zbog sumnje u izvlačenje i pranje novca preko austrijskih bankovnih računa gdje se na ime punca Ive Šarića pohranilo milijun eura.

Ljubav bivšeg premijera prema umjetnosti bila je javno poznata stvar. O tome je u svom iskazu istražiteljima USKOK-a govorio i bivši šef Carine i rizničar HDZ-a, ujedno glavni kolekcionar ilegalno izvučenoga proračunskog novca, Mladen Barišić.

Ljubav prema umjetnosti

Prema njegovu svjedočenju, tijekom 2007. godine, ali i 2008. uhodao se ritual prema kojemu bi subotom Sanader ručao u zagrebačkom restoranu Baltazar, i to u društvu ministra kulture Bože Biškupića, redatelja Petra Selema te uglednog zubara Marija Zubovića. Nakon ručka u Baltazaru odlazili bi, ispričao je Barišić istražiteljma, u galerije i birali umjetničke slike. Barišić je rekao da su slike plaćali od 3000 do 10.000 eura, i to u gotovini. Što je sve od umjetnina pronađeno tijekom premetačine na Sanaderovim adresama, nismo doznali. Svojedobno se hvalio Vlahom Bukovcem, a po medijima se spekuliralo i da je u New Yorku kupio dvije slike Pabla Picassa, što je Sanader demantirao.

Komentara 242

Avatar @veNLO
@veNLO
22:33 23.12.2010.

Evo kako to izgleda kad operaciju vodi Sova po svom udbaškom receptu - satrti do devetog koljena. Za neupućene - Sova je kodno ime notornog preljubnika čije je jedino inozemstvo do prikrpavanju HDZ-u bilo - Beograd gdje je imao advokatsku praksu,bre - g.Šeks. Kako je njemu jadnom i neinteligentnom, ali zato podlom i podmuklom, školovanom bizantincu - bilo gledati cijelo vrijeme pokraj sebe, točnije iznad sebe jednog vrsnog retoričara, poliglota, inteligentnog Sanadera? Sad vidimo kako!

DU
Deleted user
22:35 23.12.2010.

23.12.2010. u 22:20h mozel je napisao/la: ...Ovako se pravi i Sanaderovoj obitelji koja nema veze sa njegovim muljazama. ____________________________ A to što je na računima Sanaderovih kčeri otkriveno oko milion kn, to je zanemarivo? Zaradile cure same? Stvarno nemaju veze s njegovim muljažama, mo\'š si mislit...

PI
piccolo
12:27 24.12.2010.

AJOOOJ al je ova Bruna teška lopovčina. Pa za nju su Kaljmeta, ona klapa iz HAC-a, pa onaj njegov vozač, pa ekipa iz HEP-a, pa momci iz Carine male bebe. Samo nju treba po cjele dane nadzirat i odmah ćee u HAC-u, HEP-u, Carini, HŽ-u, Hrvatskim vodama i ovim ostalim nevinašcima početi teći med i mlijeko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije