Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgredi

Policija oduzimala srbijanske zastave, kape s dvoglavim orlom...

srbija, zastava
Dino Stanin/Pixsell
06.01.2012.
u 19:45

Tijekom dana za pravoslavnog badnjaka dogodilo se nekoliko manjih izgreda u Borovu te vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima gdje živi velika srpska zajednica.

VINKOVCI - Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Luka Barunčić potvrdio je da se tijekom dana za pravoslavnog badnjaka dogodilo nekoliko manjih izgreda u Borovu te vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima gdje živi velika srpska zajednica.

Prilikom paljenja badnjaka, vjerskog obreda što se prema tradiciji održava dan uoči Božića, na ulicama Borova i središnjem trgu Palih boraca od 13 do 18 sati policija je oduzela pet zastava Republike Srbije i jedan pištolj, a u kafiću Armanni od 17-godišnjeg Borovčanina oduzeta je crvena beretka sa znakon dvoglavog orla.

Također, uočen je automobil u kojem su bili 23-godišnjak iz Borova i 30-godišnjak iz Vukovara. Imali su kape s oznakom dvoglavog orla te su privedeni.

U prigardskom naselju Mirkovci, jutros oko 8.10 sati prilikom paljenja badnjaka, od 24-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Mirkovaca oduzete su dvije zastave Republike Srbije, od 18-godišnjeg Mirkovčanina oduzeta je crna beretka s dvoglavim orlom, a od 16-godišnjaka oduzet je maskirni kombinezon kakve nose tenkisti i na kojemu je bila oznaka dvoglavog orla i amblem s natpisom "Vojska Republike Srpske Krajine".

Luka Barunčić kaže kako protiv svih slijedi prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira, a protiv osobe koja je imala pištolj, slijedi prijava prema Zakonu o javnom okupljanju.

Komentara 560

VK
vražje_kopito
08:54 07.01.2012.

Hristos se rodi, živela Srbija

Avatar H/S/P
H/S/P
20:43 06.01.2012.

Toliko o srbima i njihovoj vijeri.

DE
demokršćanin
21:27 06.01.2012.

BRISANI KOMENTAR! Ponovno ugrožena nejač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije