Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM VIKENDA

Policija objavila rezultate nadzora autobusa na granicama: Jedan prijevoznik 'zaradio' kaznu od čak 12.600 kuna

Teška nesreća na A4: Izvlačenje autobusa nakon nesreće u kojoj je poginulo 12 ljudi
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
08.08.2022.
u 16:26

Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, navodi policija

Nakon teške prometne nesreće kod Breznice ovoga vikenda u kojoj je poginulo 12 poljskih putnika, a ozlijeđeno je njih 32, Ravnateljstvo policije objavilo je rezultate nadzora vozača autobusa kod graničnih prijelaza Bregana i Goričan.

Kako je objavila policija, službenici Mobilne jedinice prometne policije (Ravnateljstvo policije), u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), utvrdili su prekršaje vozača u slučaju tri poljska, dva bugarska te kod jednoga bosanskohercegovačkog i jednoga češkog prijevoznika.

Najveća je naplaćena kazna poljskom prijevozniku i to u iznosu od 12.600 kuna zbog utvrđenih ''manipulacija''. Kako je navedeno u izvješću, vozač je za predočio potvrdu kojom izjavljuje da je bio na odmoru, međutim uvidom u službene evidencije MUP-a utvrđeno je da je u navedenom razdoblju imao vidljive prijelaze državne granice RH pri čemu je obavljao prijevoz putnika.

Kaznu od 11.400 kuna zaradio je i bosanskohercegovački prijevoznik nakon što je utvrđeno kako je vozač upravljao autobusom, a pritom koristio karticu vozača koja nije valjana. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna pravnoj osobi te vozaču, a uz potvrdu oduzeta je i kartica vozača.

Kod jednog češkog prijevoznika utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor. Naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500,00 kn i 150,00 kn, izvijestila je policija. 

Vozač jednog bugarskog prijevoznika zaradio je kaznu od 1.533 kuna zbog nepravilnog korištenja tahografa, dok je vozačima drugog bugarskog prijevoznika i dva poljska prijevoznika zbog istog prekršaja naplaćena kazna u iznosu od 500 kuna.  

''Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa'', navodi policija.

>> VIDEO Teška nesreća na A4: Pogled u unutrašnjost autobusa koji je sletio s ceste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije