Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon uhićenja pušteni

Policija iznijela direktora Trajektne luke Medvidovića i glasnogovornika Mazzocca

Uhićenja u splitskoj luci
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/7
17.10.2014.
u 14:30

Trećeg dana blokade splitske trajektne luke svi uhićeni prosvjednici pušteni su na slobodu, a dobili su prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira

Toni Medvidović, direktor Trajektne Luke Split, Vojislav Mazzocco,  glasnogovornik i jedan lučki radnik uhićeni su jer su svojim tijelima priječili ukrcaj u Jadrolinijin trajekt Marjan za Supetar na Braču. Njih desetak sjedilo je ispred rampe na carinskom gatu, gdje se privezao Marjan, a kada je došla interventna policija, njih trojica nisu se htjela pomaknuti.

– Nosite mene prvoga! – poručio je Medvidović. Mazzocco je mobitelom snimao uhićenje. Ovo je treći dan prosvjeda u Trajektnoj luci, privatnoj tvrtki koja obavlja djelatnost priveza i odveza brodova u splitskoj Gradskoj luci. Radnici u strahu da neće dobiti plaće, štrajkom i blokadom trajekata nastoje se izboriti za povoljnije tarife svom poslodavcu, kao i za rješenje spora s Gradskom lukom o naplati parkirališta i iznajmljivanju poslovnih prostora.

Svi uhićeni prosvjednici pušteni su na slobodu. Dobili su prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno zbog "ponašanja na izrazito drzak i nepristojan način te vriđanja građana", stoji u priopćenju Sindikata lučkih radnika Trajektne luke Split.

– Grupa radnika spontano je organizirala prosvjed. Nakratko smo blokirali ukrcaj, a policija je radnike silom odvukla. Zahvaljujući medijima, nije bilo težih oblika represije. Direktor je izrazio potporu radnicima. Sindikat nastavlja s akcijama – rekao je Duško Dadić, predsjednik Sindikata lučkih radnika.

Iz Gradske luke Split poručili su kako se sporna pitanja rješavaju na sudu, a oni neće dopustiti prekid trajektnog prometa.

– Svi trajekti isplovili su i doplovili na vrijeme. Marjan je u isplovljavanju kasnio samo minutu – rekao je Ante Mrvica, koordinator plovnog područja Split. Kada je policija pokupila i odnijela trojicu prosvjednika, otišla su i ostala petorica koja su također priječila ukrcavanje na trajekt. Trojica privedenih prekršajno su prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira.

>> U splitskoj luci prekinuta još jedna blokada. Najavljene nove akcije

 

Komentara 5

YB
ybro
13:07 17.10.2014.

Nosio bih ja direktora ali pendrekom po leđima...nek idu sjedit pred gradsko poglavarstvo a ne da tu zajebavaju ljude...

Avatar uprknuce1
uprknuce1
13:37 17.10.2014.

Pravna država u Hrvata je sve više nego pravna. Reklo bi se selektivno pravna, jer je očito država iznad Zakona

MX
MXLCLGTG
16:00 17.10.2014.

Pametan ovaj Direktor iz gradske luke nek radnici traze svoje pravo na sudu znajuci kako radi kod nas pravosudje nikad ga nece ni ostvariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije