Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Mladić nestale Martine na liječenju zbog droge

martina horvat
Facebook
Autori: mšk/VLM, brb/VLM
22.03.2010.
u 11:33

Sašu Leskovčanina policija je tijekom vikenda ispitivala 48 sati, a zatim je prevezen u psihijatrijsku bolnicu

Saša Leskovčanin (39), mladić nestale Martine Horvat, kojeg je zagrebačka policija uhitila zbog sumnje da ima veze s njezinim nestankom, u psihijatrijskoj je bolnici jer je tijekom ispitivanja u policiji prijetio samoozljeđivanjem, neslužbeno doznajemo.

Od Martininih prijatelja doznajemo da je bio pod utjecajem opojnih sredstava te da je u bolnici da se “očisti” za detektor laži. Moguće je da tako žele kupiti dragocjeno vrijeme za istragu. Pričajući s brojnim Martininim prijateljima do jučer smo doznali okolnosti njezinog nestanka, međutim moguće je da sve informacije nisu točne.

Nije odgovarala na poziv

U subotu, 13. ožujka Martinina susjeda Danijela Pap predvečer je radila Martini frizuru u Martininom stanu na Laništu. Dogovorile su se da će gledati film tu večer, međutim Danijeli je kasnije stigao SMS s Martininog mobitela da dogovor otpada. Danijela je u nedjelju u 11 sati pokucala na vrata, ali joj nitko nije odgovorio. Zvala je Martinu, koja nije odgovarala na poziv, a zatim Sašu, koji joj je rekao da je otišao na svoje imanje u Lučkom nahraniti pse.

U 14 sati Saša se vratio, te su on i Danijela zajedno ušli u stan. Saša se iznenadio rekavši Martini da mu nedostaje laptop i kofer. Saša je isti dan nazvao Martininog brata Borisa, koji se tada nalazio u Vukovaru i rekao mu da je Martina nestala. Boris je u utorak ujutro obavijestio policiju. U stan su u srijedu ušle prijateljice Darinka i Aleksandra, koje su ga pospremale. Ušle su pomoću ključa kojeg je Saša ostavio u kafiću, a s njim su se čule telefonski.

Saša se toga dana nalazio u sudnici Županijskog suda gdje mu je izrečena presuda od 2 godine i 10 mjeseci za posjedovanje droge i oružja. Toga dana i policija prvi put ulazi u stan. Boris, iako je rekao Saši da dolazi iz Vukovara u petak, ipak je došao u četvrtak i zatekao je Sašu u kafiću. Saša je bio iznenađen kada ga je ugledao, rekao mu da mora popušiti joint i nestao. Policija mu je locirala signal mobitela 360 metara od antene u Pisarovini. Tamo je provalio u prijateljevu vikendicu, gdje se drogirao. Policija je pronašla Sašu preko prijatelja, te su ga pozvali da da iskaz.

Zapečatili stan

Došao je u petak u postaju u Novom Zagrebu, od kuda je premješten u Heinzlovu. U petak popodne forenzičari su došli i zapečatili Martinin stan. U petak popodne ustanovljeno je da iz stana nedostaje tepih, te fotelja. Danijela Pap se sjetila da je glasno primjetila još u nedjelju, kada je ušla sa Sašom u stan, da tepiha nema. Saša joj je tada rekao da je tepih izgrizao zec, pa ga je bacio. To je njoj bilo čudno, jer je zec obično grizao kablove, a ne tepih, a stan je bio inače neuredan, pa takve stvari nisu nikome smetale.

U stanu su u petak pronađene potrgane, odnosno rastrgane Martinine čizme, a dio obuće pronađen je netaknut u smetlarniku odložen pored kontejnera. Saša je imao na lijevoj ruci i opeklinu. Rekao je da se opekao na auspuh. Saša je inače Martinu često tukao, a ona se s njim posvađala na dan nestanka rekavši mu da je vezi kraj i da mora otići iz stana. Početkom ožujka se vratila iz Francuske, a u subotu, na dan nestanka trebala je otići u Split.

Komentara 7

Avatar DucMan
DucMan
10:45 23.03.2010.

Od kud odjednom toliko informacija?

CI
cile1977
12:04 23.03.2010.

Ubio, zamotao u tepih i bacio u smeće... Što je tim ženama da budu s takvim propalicama?

AB
abendblatt
20:29 22.03.2010.

Yunkie, treba mu samo malo uskratiti omiljenu supstancu, pa kad vidi monkya, sve ce prpojevat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije