Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Njemačku obitelj koja se vraćala iz Hrvatske zaustavila austrijska policija. Prizor će pamtiti cijeli život

Foto: Polizei Salzburg/Facebook
1/2
19.08.2023.
u 18:02

Ispitivanjem je utvrđeno da je obitelj 49-godišnjeg Nijemca na odmoru u Hrvatskoj na poklon dobila janje koje je ovca odbacila 7. srpnja

Njemačka obitelj na ljetnom je odmoru učinila dobro djelo, no zbog nepoštivanja protokola, skoro su završili u problemima. Naime, u Hrvatskoj su na poklon dobili janje koje su odlučili prevesti do svog doma u Berlinu, no planove im je pomrsila austrijska policija.

U večernjim satima 17. kolovoza dobili su dojavu da se u ulici Schwartzstrasse u Salzburgu u automobilu nalazi mlado janje koje glasno bleji. Policijski službenici odmah su intervenirali i utvrdili da se na stražnjem sjedalu automobila njemačkih registarskih oznaka s odškrinutim prozorima nalazi mlado janje. Obitelj mu je tamo napravila krevetić od kutije, deke i malo sijena.

Policajci su ubrzo doznali da se vlasnik automobila nalazi u obližnjem kazalištu lutaka, a da je brigu o janjcu za to vrijeme povjerio konobarici koja je radila u ugostiteljskom objektu nedaleko od parkirališta.

Ispitivanjem je utvrđeno da je obitelj 49-godišnjeg Nijemca na odmoru u Hrvatskoj na poklon dobila janje koje je ovca odbacila 7. srpnja. Kao ljubitelji životinja, odlučili su janje prevesti na svoju farmu, a prije toga namjeravali su kratko stati u Salzburgu, gdje ih je zatekla policija. S transportom, kažu, nisu imali problema - janje je mirno putovalo na sredini stražnjeg sjedišta, između djece koja su ga držala.

O incidentu je obaviještena veterinarska služba koja je preuzela janje, nazvano Chili, i predala ga organizaciji za dobrobit životinja koja će se pobrinuti da janje obavi sve potrebne preglede i četiri tjedna karantene. Po isteku izolacijskog perioda, očekuje se da će 49-godišnjak moći preuzeti Chilija od organizacije i prevesti ga u Berlin.

VIDEO Dugo su radili u Njemačkoj, ali sada imaju hit biznis u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 20

SI
Sirmen80
19:44 19.08.2023.

Jadni Chili

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:43 19.08.2023.

Šteta! Da su hrvatski državljani u pitanju Veljko Kajtazi bi to odmah riješio.

Avatar 365dias
365dias
19:21 19.08.2023.

baš me koliko su takvih chilija ovi "ljubitelji životinja" smlatili po restićima za vrijeme godišnjeg?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije