Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez informacija

Policija čuva brojne haaške istražitelje u Vukovaru

vukovar vodotoranj (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
24.09.2013.
u 20:00

Pretpostavlja se da je skupina iz Haaga stigla na istok zemlje zbog nastavka istrage protiv Gorana Hadžića

Od početka ovoga tjedna u Vukovaru boravi 30-ak djelatnika Haaškoga suda, među kojima ima i istražitelja. Dok su angažirani na ovim prostorima, prati ih i policijsko osiguranje u nekoliko kombija.

– Policija je angažirana na njihovu osiguranju na terenu. Ali o njihovim aktivnostima i zadaćama ne znamo ništa – kratko je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrđujući dolazak gostiju iz Haaga.

Drugih informacija nemaju ni u Državnom odvjetništvu, policiji, političkim strankama, ali ni u vukovarskim braniteljskim i stradalničkim udrugama. Podsjećaju i da su svih proteklih godina zbog događanja u Domovinskom ratu i haaških procesa koji se vode haaški istražitelji česti gosti Vukovara i istoka Hrvatske uopće. Ipak, sve iznenađuje brojnost ove ekipe iako su i dosad radili tiho i nenametljivo.

Neslužbene informacije govore da je najvjerojatniji razlog njihova dolaska u Vukovar nastavak istrage protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika tzv. Repubilke Srpska krajina protiv kojega se vodi postupak za ratni zločin u Haagu.

Smatra se da je baš zato stigao veći broj istražitelja koji bi trebali obaviti brojne razgovore i posjetiti 
više lokacija u Vukovarsko-srijemskoj i Osječkoj županiji.  

>> Granata koja je počinila masakr u Sarajevu, proizvedena u Valjevu!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije