Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJICA SLUŽBENIKA

Policajci udaljeni iz službe: Stranci htjeli tražiti međunarodnu zaštitu, oni im naplatili prijevoz

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.08.2023.
u 12:04

Tijekom obavljanja službe na području grada Slunja, utvrđeno je da su 4. kolovoza iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi si pribavili protupravnu imovinsku korist

Dvojica policijskih službenika udaljena su iz službe zbog zloporabe položaja i ovlasti, a protiv obojice je kaznena prijava podnesena USKOK-u. Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su u koordinaciji s USKOK-om kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 47-godišnjakom zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo, izvijestila je PU karlovačka. 

Kriminalističkim istraživanjem, kako ističe policija, utvrđeno je da su 4. kolovoza tijekom obavljanja službe na području grada Slunja iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi si pribavili protupravnu imovinsku korist.

VEZANI ČLANCI:

"Za vrijeme osiguranja 19 stranih državljana koji su dovedeni u Policijsku postaju Slunj radi utvrđivanja ispunjavaju li uvjete ulaska i boravka u RH, policijski službenici, u cilju da se okoriste, navedenim osobama naveli su da za uslugu prijevoza do Zagreba, s obzirom na to da su osobe iskazale namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, trebaju predati 10 eura po osobi, nakon čega su im strani državljani uručili najmanje 190 eura. Strani državljani navedeno su prijavili policijskim službenicima koji su ih preuzeli, koji su o svemu odmah izvijestili rukovoditelje", opisala je policija te dodala kako su osumnjičenici ubrzo uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku.

"Rješenjem načelnika Policijske uprave karlovačke udaljeni su iz službe te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji", dodaje se. 

VIDEO Policija kod Solina našla laboratorij za konoplju: 216 stabljika hladili su ventilatori

Komentara 15

NN
novo nenormalni
13:10 07.08.2023.

Uvjek treba vjerovati ilegalnim migrantima a ne nekakvoj policiji

Avatar Make my day
Make my day
13:05 07.08.2023.

Hrvatska je pravna država, prema tome sve koji ilegalno ulaze u zemlju, RH treba legalno izbaciti van!

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
14:09 07.08.2023.

Kokošari. Da su ih odveli besplatno i izbacili iz Hrvatske bili bi junaci. Popišanih 190€

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije