Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIMIR KONČEVSKI:

Frontmen Zadruge: Policajci su nas bahato gurali i izdvojili su Sauchu iz gužve

Krešimir Končevski
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
08.01.2015.
u 19:23

Frontmen grupe Zadruga dao je drugačiji prikaz događaja

O incidentu nakon druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu u kojemu je sudjelovao šef kabineta premijera Zorana Milanovića Tomislav Saucha oglasio se Krešimir Končevski, frontmen grupe Zadruga, šef zabočke komunalne tvrtke Plavinka i jedan od očevidaca događaja.

Prema neslužbenim informacijama, Saucha je vrijeđao policajce koji su intervenirali jer je netko htio ući u VIP šator bez propusnice.

Raspitujući se o stavu premijera o incidentu na Sljemenu, danas smo iz njegova Ureda doznali da postoji svjedok koji je posve drugačije vidio sporni događaj. Bio je to Krešimir Končevski, frontmen grupe Zadruga, koji kaže da se taj minoran događaj nije zbio u šatoru, već dok su čekali prijevoz za Bistru, gdje je on bio pokraj Tomislava Sauche i njegova društva. 

– Bila je gužva s kojom se redari nisu mogli nositi. Stalno su neki preko reda upadali s nekim propusnicama, pa je došla policija i nas koji smo bili u prvim redovima počeli su bahato gurati kao navijačku skupinu pa smo stoga svi počeli negodovati kako ne bismo počeli padati jedni preko drugih. Još smo mi drugi bili glasniji od Sauche. Gurali su nas kao ralicama, a kad smo se počeli buniti, prijetili su nam legitimiranjem. Tomislav Saucha predstavio se imenom i prezimenom i tada je netko iz njegova društva dobacio tko je on na što su se policajci počeli sprdati "fućka nam se za vašu poziciju i tko ste vi". Ljudi su tada štoviše odobravali da se netko zauzima za njih jer je ondje bio kaos, i što je predstavljajući se policajcima dao na znanje da nije neki buntovnik. Tada su ga policajci izvukli i legitimirali, dok su njegovom kolegi još dobacili: "Izbaci cigaretu iz usta dok sa mnom razgovaraš!" Ispitivala su ga dva-tri policajca dok je on sve vrijeme uredno stajao. Nije mi djelovao da je bio pod utjecajem alkohola i niti u jednom trenutku u toj gužvi nisam ga čuo da je nešto ružno rekao osim što je s nama ostalima negodovao zbog policijskog postupanja, ali, iskreno, ja sam bio glasniji od njega – tvrdi Končevski.  

Inače, Končevski je odmah drugi dan s obitelji otišao na skijanje u Austriju te ga je začudilo da je, s obzirom na sve okolnosti, to završilo u medijima, s obzirom na ono što je on vidio, odnosno ako je o nečemu trebalo pisati, onda je to postupak policije, kaže. Je li možda poslije došlo do galame i grubih riječi, on ne zna, ali ne vjeruje jer je sve bilo u "silaznoj putanji", a nakon 20 minuta došao je red na njegov prijevoz za Bistru, dok je Saucha još bio s policajcima. Na upit kako to da je došlo do njegova kontakta s Vladinim uredom, Končevski nam je odgovorio da su ga danas zvali iz Vlade pitajući ga bi li u medijima posvjedočio o tomu što se dogodilo na Sljemenu. Pretpostavlja da ga je netko iz Sauchina društva prepoznao i sjetio se da je sve vrijeme u gužvi bio u blizini njih.

Komentara 96

LU
lukateli1
19:27 08.01.2015.

Nisam niti sumnjao da ce se naci neko ko ce optuziti bahate policajce i spasiti jadnog politicara!

GR
greenvest
19:39 08.01.2015.

Pili su u šatoru na Snježnoj Kraljici. Sad su i vladajući imali svoj šator. Pa neće samo branitelji imati šator.

L0
luena 01
19:28 08.01.2015.

Auuuu sad ce policajci na raport Ostojicu... ;-)) kako se samo usude legitimirat predstojnika ureda premijera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije